Moeizame 2-1 overwinning sv Budel tegen DESM

BUDEL – Op een winderig en slecht veld heeft sv Budel een uiterst moeizame winst geboekt tegen DESM. De gasten uit Weert staan op de laatste plaats, en vechten voor lijfsbehoud. Budel daarentegen is de trotse koploper, maar daar was deze wedstrijd weinig van te merken. Ontzettend veel onnodig balverlies, en lichtzinnigheid was er in het spel van sv Budel. 

Bij Budel is iedereen, op Wouter Spee en Stef v.d. Kruijs na, weer helemaal fit, en dat betekent  dat de trainer van Budel keuzes moet gaan maken wat betreft de opstelling. 

In de 11e minuut is de eerste grote kans voor DESM, maar een lob gaat over. Even later aan de andere kant de eerste dreiging van Budel, maar Sem Jansen schiet naast. In de 31e minuut een enorme kans voor Budel, het is Sem die Jelle Martens vrij voor de keeper zet, maar zijn inzet kan door de keeper gekeerd worden. Een minuut voor rust komt DESM op voorsprong, een afstandsschot gaat hoog in het doel binnen. Na rust een wat agressiever Budel, en dat resulteert al snel in de gelijkmaker. Het is Sem die op links een strakke voorzet geeft, en die wordt, onder druk van Rik Bogers, ongelukkig in eigen doel geschoten. In de 62e minuut komt Budel goed weg, een kopbal van DESM wordt met een katachtige reflex door Luuk Smolenaers uit het doel geranseld. Budel trainer Erik van Rooij brengt met Thomas Beerten en Wilgard Vos twee frisse aanvallers, ipv Daan Kooken en Jasper Beerten. En al snel heeft dit het gewenste resultaat, een voorzet van Stan van Leeuwen valt voor de voeten van de net ingevallen Wilgard, en die knalt de bal tegen het net. Finn Bogers komt nog in de ploeg voor Jelle Martens ,en even later komt Finn Adams er nog in voor Rik Bogers. DESM probeert het nog wel, maar Budel countert gevaarlijk, maar twee kansen worden gemist. Even later fluit de scheidsrechter af, en kunnen de spelers van sv Budel opgelucht adem halen. Door dit resultaat kan volgende week de titel worden binnengehaald, als er uit tegen concurrent SVSH wordt gewonnen.