Sporta presenteert “Sporta Infinity Run”

PELT – Multisportfederatie Sporta organiseert op zondag 16 april haar eerste editie van de Sporta Infinity Run. Een reeks laagdrempelige loopevents verspreid over Vlaanderen die iedereen moet aanzetten om te bewegen en dit ook te blijven doen.

“De laatste jaren merken we dat meer en meer Vlamingen sporten maar dat ze dit doen op eigen initiatief.” Daarmee bedoelen we dat ze sporten hoe, waar en wanneer ze willen, zonder dat ze aangesloten zijn bij een club en op vaste momenten hun training afwerken. De Vlaming is intussen echt aan het lopen geslagen”, aldus Bart Vanderhoeven, manager Events bij Sporta. Na Sporta Mon Ventoux, dat zich focust op fietsen en wandelen, mikt Sporta nu ook op lopers.

“Voor onze 1e editie gaan we lopen in de mooie natuur van de Heesakkersheide in Pelt. Onze 1e editie zal dan ook zeer toepasselijk de naam ‘Infinity Run Pelt’ krijgen. 

In mei volgt er nog een Sporta Infinity Run in Herentals en in het voorjaar zijn Menen, Genk, Westerlo en Dendermonde aan de beurt. Zo hebben we een Sporta Infinity Run in elke Vlaamse provincie,” klinkt Bart Vanderhoeven (Manager Events) enthousiast.

Het infinity parcours is de blikvanger van het event. Een parcours in de vorm van een infinity- teken met een kleine lus van 3 km, een grotere lus van 4 km en in het midden een fun- en fanvillage. De deelnemer beslist zelf welke lussen hij of zij loopt en welke afstand. Alles kan en alles mag, zelfs even uitblazen in de fun- en fanvillage. Bart Vanderhoeven vertelt verder: “Dit is echt een uniek concept. De onervaren loper loopt samen met de geoefende loper. Allemaal samen motiveren we elkaar om te bewegen. Ook het parcours zal hierbij helpen want er valt heel wat te beleven. Zo loopt je in de schaduw van de Sevensmolen en zorgen we voor vertier. Ik wil nog niet alles verklappen maar misschien word je wel aangemoedigd door plaatselijke drummers of enthousiaste cheerleaders. Twee doorloop photobooths zullen ook mooie foto’s opleveren van onze deelnemers.”

Sporta Infinity Run wil veel meer zijn dan een ééndaags loopevent en zorgt voor een voor- en natraject. Iedere deelnemer ontvangt bij inschrijving een trainingsschema en tips & tricks. Maar men krijgt ook de kans om deel te nemen aan exclusieve webinars en workshops over lopen of gezondheid in het algemeen. Na je deelname neemt Sporta je automatisch mee in een natraject zodat je blijft bewegen en tijdens de volgende Sporta Infinity Run je loopdoel kan verhogen.

Wie wil kan ook zijn supporters meebrengen. De Sporta Infinity Run voorziet heel de namiddag een fun- en fanvillage met foodtrucks, pop-up bar, springkastelen, kindergrime en nog veel meer. “Het wordt ongetwijfeld een gezellige drukte daar aan de Sevensmolen.” besluit Bart Vanderhoeven.

Sporta Infinity Run, op zondag 16 april tussen 13.00 uur en 18.00 uur aan de Sevensmolen, Heesakkerheide (Bruegelweg) in Pelt. Deelnemers kunnen zich tussen 13.00 en 16.00 uur aanmelden.  Zij ontvangen een loopnummer en goodiebag. Ook de kleedkamers, douches en bagagebewaring zijn al geopend (tot 18 uur).

Om 14.00 uur wordt het startschot van de gezamenlijke groepsstart gegeven. Het is echter geen verplichting om dan te starten. Je kan starten met lopen tot 16.30 uur. Je neemt ook pauze wanneer je maar wil. Het parcours is open tot 17.00 uur. Voor meer informatie neem contact op met Evy Philips, merkverantwoordelijke Sporta Infinity Run, via tel.  0032 14 151362 of via ephilips@sporta.be