Stationsstraat: parkeerverbod in omgeving vernieuwde WICO campus Neerpelt

PELT – Vanaf maandag 17 april geldt er een parkeerverbod in de Stationsstraat ter hoogte van de WICO campus Neerpelt. Die is vernieuwd en met de integratie van de campus TIO uit de Dorpsstraat ook fors uitgebreid. Als gevolg zal er beduidend meer schoolverkeer zijn in de omgeving. Het parkeerverbod moet voor meer veiligheid zorgen voor de schoolgangers.

Op maandag 17 april aanstaande opent de vernieuwde WICO-campus in de Stationsstraat zijn deuren. Vanaf dan is ook de gehele WICO campus Tio definitief vanuit de Dorpsstraat verhuisd naar de vernieuwde en uitgebreide site bij het station van Neerpelt.

Een verdubbeling van het aantal leerlingen zorgt ongetwijfeld voor heel wat extra schoolverkeer ter hoogte van de scholencampus. Met het oog op de meest vlotte en veilige verkeerscirculatie in de schoolomgeving werd in overleg met de scholen, de politie en De Lijn beslist om in de Stationsstraat een parkeerverbod in te stellen vanaf de Saxbylaan tot aan de Slagmolenstraat.

Enkel de parkeerplaatsen aan de zijde van het station ter hoogte van het schoolgebouw blijven behouden. Zij worden opgenomen in de regeling voor de blauwe zone met een maximale parkeerduur van een half uur.