VVV Cranendonck na Pinksteren terug in Schepenhuis

BUDEL – De VVV in de gemeente Cranendonck is al geruime tijd voornemens om terug naar het historische Schepenhuis in Budel te verhuizen. Later dit voorjaar is het zover. 

Door Roy de Leijer

De VVV en Smokkel & Grens Museum Cranendonck delen nu nog een gebouw aan de Markt 22a in Budel. Ze verlieten het naastgelegen Schepenhuis in 2016. 

Dit omdat de gecombineerde VVV- en smokkelactiviteiten op de benedenverdieping van het monumentale pand uit hun jasje groeiden. Het museum opereerde toen nog onder de vlag van VVV Cranendonck. Inmiddels heeft er een ontvlechting plaatsgevonden en staan beide organisaties op eigen benen. Onder andere deze ontwikkeling heeft de weg voor de VVV vrijgemaakt om terug naar het Schepenhuis te verhuizen. 

In het Budelse Rijksmonument wordt een gedeelte van de benedenverdieping gehuurd van ’t Kluutje. Hier werken Cranendonckers met een beperking in het nostalgische snoepwinkeltje of in de kleinschalige daghoreca. Op 1 april werd het huurcontract getekend. Het duurt nog even voordat de VVV op de nieuwe, maar vertrouwde locatie in bedrijf is. VVV Cranendonck verwacht na Pinksteren te kunnen starten met haar activiteiten in het Schepenhuis. Eerst moet het interieur worden aangepast. 

Archief foto Jos Meusen