Pokalavontuur MBV Budel voorbij

BUDEL – Het Pokalavontuur zit er voor dit seizoen, wat MBV Budel betreft, alweer op. Voor aanvang van de wedstrijd tegen het Noordduitse MBC Halle 70/90, was er nog enige hoop, dat MBV Budel de opgelopen achterstand op eigen terrein nog goed zou kunnen maken. De spelers van Halle, waren echter goed voorbereid naar Budel gekomen. Zij waren snel gewend aan de veldcondities van de motoballarena van Budel. In de twaalfde minuut van de eerste manche kwamen ze met een mooie kopbal aan de leiding. Het was vooral aan keeper Ruud Martens te danken, dat deze voorsprong van Halle niet groter werd. In de twaalfde minuut van de tweede manche kon ook hij niet voorkomen, dat die voorsprong met een onhoudbaar schot in de verre hoek, vergroot werd naar 2-0. In de vijftiende minuut van de derde manche was het voor de derde keer raak voor Halle. In de vierde manche leek het erop, dat de spelers van Budel de wedstrijd meer naar zich toe konden trekken. Sven Neijssen scoorde in de tiende minuut voor MBV Budel en nog in dezelfde minuut bracht Stan Looijmans de stand op 2-3. Machinepech aan de kant van Halle, noopte de trainer van Halle om een time-out aan te vragen. Na de time-out kwam Halle meteen sterk uit de startblokken en tekende de vierde treffer aan. Een vrije trap van Sven Neijssen, strandde even later op de lat. Een heel mooi genomen vrije trap door Halle had meer succes en bracht de vijfde treffer op het scorebord. Budel kwam nog een keer terug met een mooi schot in de bovenhoek van Sven Neijssen. Een scrimmage voor het doel van Budel zorgde echter voor de 3-6 eindstand van de wedstrijd, waardoor MBV Budel helaas in de eerste ronde van het bekertoernooi is uitgeschakeld. De spelers van MBV Budel kunnen zich nu helemaal richten op de competitie. De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 22 april. MBV Budel krijgt dan MSC Comet Dürmersheim op bezoek. De wedstrijd begint om 18:00 u. Ook bij deze wedstrijd kan MBV Budel de steun van de supporters goed gebruiken en hoopt dan ook, dat veel supporters de weg naar de motoballarena aan de verlengde Schoordijk zullen vinden. De entree is gratis. Voor meer informatie kunt u terecht op facebook van MBV Budel en op de website www.motoball.de.

De foto’s zijn gemaakt door Johan Horst.