Taekwondoka Nielle 1e plaats world data ranking!

REGIO – Je verwacht het niet, maar je werkt er wel keihard voor, een hoge plaats op de Europese Ranking en een stille hoop om Wereldwijd ook hoog te kunnen scoren. Maar de afgelopen Cadetperiode wist Nielle een ongekende scorelijst aan podiumplaatsen te behalen. Ondanks de keiharde en wereldwijde concurrentie in de Olympische Taekwondo sport weet Nielle in de klasse tot -55kg al vanaf juli 2022 tot heden de 1e plaats op de Europese Ranking lijst te beheersen. Voorlopig zal niemand haar die plaats af kunnen nemen gezien het hoge aantal ranking punten.

Maar sinds dit weekend kan Nielle ook de 1e plaats op de World Data Ranking toevoegen op haar naam. Ondanks de sterke Mondiale deelnemerslijst (400 sporters), laat ze professionele sporters van bijvoorbeeld Korea, USA, India, Iran en Servië achter zich. Voor Nederland een ongekende prestatie, zeker ook de enorm aantal podiumplaatsen maar ook toekomstgericht zijn dit positieve kenmerken voor een sportieve en succesvolle carrière verloop. Met deze 2 eervolle EK & WK Ranking plaatsen sluit ze deze -55 kg af om zich verder dit jaar te richten op de -59 kg klasse. Maar ook daar staat ze na een paar maanden al op de 8e plaats op de World Data Ranking en zal dit in Mei minimaal de 4e plaats worden!

Succesvolle periode

Even in het kort het succesvolle verloop van Nielle van de afgelopen Cadetten periode.

Sinds de start van haar topsport Cadetten periode heeft zij deelgenomen aan 27 internationale kampioenschappen. Hierbij behaalde zij maar liefst 20 finalewedstrijden in 18 landen. Nielle behaalde 14 goud, 6 zilver en 7 brons. Deze prestaties zijn vrijwel niet geëvenaard in een cadettenperiode!

Nederlandse ranking

Een leuke bijkomstigheid is dat Nielle inmiddels  ook als hoogste staat genoteerd op de Nederlandse Cadet Ranking lijsten. Zowel bij World Data als in de Europese Ranking staat Nielle al maanden bij 4 gewichtsklassen op de 1e plaats.

1e plaats -47 kg/ 1e plaats -51 kg/ 1e plaats -55 kg / 1e plaats -59 kg en daarnaast 1e plaats +59 kg op de European WT Cadets Ranking.

Sportvereniging KoryoSports is trots op dit uitzonderlijk talent en haar behaalde prestaties en feliciteren haar met haar 1e plaats World Data Ranking!

Foto Taekopix