Paasviering Zonnebloem

BUDEL-SCHOOT – De maandag voor Pasen is voor de Zonnebloemers een dag die al jarenlang  bekend staat als de Paasviering in de Reinder van Budel-Schoot. Ook de vorm van de feestmiddag staat vast: ontvangst van de gasten met, zoals gebruikelijk is, koffie/thee en een ver- snapering. entertainment een daarna een dienst door een geestelijke.

En tot slot een niet te versmaden dineetje. Een vijftigtal gasten en vijftien vrijwilligers waren aanwezig en er was meteen een  gezellige sfeer. Voor de meesten gasten is het fijn elkaar weer te zien en bij te praten. Na de ontvangst werd de entertainster aangekondigd: 

Diel Feijen, alias Junt. Alleen de aankondiging bracht de handen al op elkaar. Verhalen over Junt in het allerplatste en malse Buulse dialect is voor elke Buulse 

inwoner een lust om te horen.  Nu kwam de digitale “vooruitgang” van het bankwezen aan bod: “ich en ozze Sjang hemmen do unne hoëp liëd mei”.  Een ander verhaal wat erg humoristisch was, was  het  verhaal over de  naturistencamping “In ozze nakse op de camping rondloëpen ich moet ur nè an dinken”. “Ut is ongepermeteerd”. Sappige humor met veel herkenbaarheid.Daarna kwam pastoor Sip de paasdienst doen. Voor veel ouderen een heel prettige beleving waarbij de geweide palmtakjes altijd gretig aftrek vinden. Door diverse zieken was het aantal gasten wat minder dan anders want het aantal blijft groeien. Er staan een aantal mensen op de wachtlijst maar het probleem is vrijwilligers. Het toeval wil dat er onlangs drie nieuwe jonge gastdames zijn bijgekomen maar gezien de wachtlijst zouden er nog meer mogen zijn. Het is een heel mooie tijdsbesteding. Mensen uit hun huis krijgen om deel te nemen aan diverse leuke uitjes en ze zo een leuke dag bieden. Het geeft zoveel voldoening.