Wandelkaart in nieuw jasje

Hamont-Achel – VVV Hamont-Achel heeft haar collectie wandelkaarten uitgebreid met de nieuwe kaart De Warmbeekvallei. Medewerkster Veerle Schuurmans is trots op de nieuwe aanwinst.

Tekst Evert Meijs, beeld Hans Schuurmans

Veerle haalt de nieuwe kaart uit het rek van het Achelse VVV-kantoor. De voorkant wordt gesierd met een mooie kleurenfoto van het slingerende riviertje de Warmbeek, waar de kaart naar vernoemd is. “De kaart is een herdruk van de Warmbeekwandelingen.” Op de vraag waarom een nieuwe uitgave is gerealiseerd, zegt Veerle: “De Beverwandeling is er nu ook in opgenomen. Bovendien hebben we nu veel minder tekst gebruikt, omdat de wandelaars -zo blijkt- al die teksten toch niet lezen.” In tegenstelling tot de oude kaart staan alle deelwandelingen, tien stuks, allemaal apart uitgetekend. Voor € 6,50 is de kaart te koop. De routes variëren van 2 tot 13,9 km. 

Van Warmbeek naar Tongelreep
Gelukkig is toch wat interessante achtergrondinformatie afgedrukt over de vallei van de Warmbeek. Over het ontspringen in Peer, het stromen onder het kanaal door in St.-Huibrechts-Lille om vervolgens acht kilometer door Hamont-Achel te meanderen. Vanaf de Nederlandse grens wijzigt de naam in Tongelreep. Behalve enkele natuurfoto’s is royaal plaats ingeruimd voor de legende. ’n Vijftiental bijzondere monumenten is op de kaart gemarkeerd.

Aan de voorzijde is een overzichtskaart afgedrukt van het Achelse wandelgebied, met aangegeven de vier wandelgebieden De Achelse Kluis, De Bever, ’t Mulke en De Haarterheide. Aan de achterzijde zijn tien deelkaartjes te zien die de vallei van De Warmbeek omvatten. Onderweg zijn alle routes met bordjes aangegeven, en op sommige plaatsen geven tekstbordjes interessante informatie over wat er in het gebied te zien is. Meer informatie via info@toerisme-hamont-achel.be of 0032-11-64607.