Sv Budel wint van SVSH en is kampioen!

BUDEL – Met een geweldige teamprestatie is sv Budel afgelopen zondag kampioen geworden in de 4e klasse E. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er veel sfeer gemaakt door de vele meegereisde supporters van Budel. Onder leiding van deze ‘sv Budel Ultra’s’ werd er vuurwerk afgestoken en spoorden Stijn en Zino met hun megafoons de supporters op om met hun mee te zingen.

Tegenstander SVSH was de enig overgebleven concurrent en Budel wilde er alles aan doen om de titel juist daar binnen te halen.
Budel startte fel en kreeg al meteen een mooie kans maar het schot van Jasper Beerten ging over. Daarna golfde het spel op en neer en kansen bleven uit. Tot de 17e minuut toen een schot van Sem Jansen ternauwernood op de lijn gered kon worden door een verdediger van SVSH. Sv Budel drukte meteen door en een minuut later was er de voorsprong. Een steekpass op Sepp Aendekerk wordt koelbloedig door de 19-jarige binnen geschoten. En 3 minuten later is het opnieuw raak. Een andere 19 jarige speler, Sem Jansen, scoorde na een assist van Stan van Leeuwen. Bij SVSH kwam dit hard aan en tot aan de rust creërden ze geen echte kans. Sv Budel bleef wel tot kansen komen, maar zonder succes. Sv Budel gaat met een 0-2 voorsprong rusten, waar ook zomaar 0-4 op het scorebord had kunnen staan.

SVSH begon sterk aan de 2e helft en dat resulteerde al snel tot de aansluitingstreffer. Een voorzet vanaf rechts kan ongehinderd worden binnen getikt door de spits van SVSH. SVSH rook bloed en bleef op dat moment de betere ploeg. Sv Budel aanvoerder Rik ging voorop in de strijd en pakt een “nuttige” gele kaart. Hij spoorde zijn medespelers aan om alles te geven. En dat heeft effect. In de 59e minuut was er een corner van Stan, Daan Kooken won bij de 2e paal zijn kopduel en is het Sepp die zijn 2e treffer binnen knalde. De vreugde was groot, maar voor korte duur, want een fakkel belandde bij de cornervlag op het veld en de scheidsrechter staakte voor een paar minuten de wedstrijd. Na deze korte “afkoelingspauze” bleef Budel de betere ploeg. Jasper Beerten zag in de 62e minuut dat zijn schoot maar ternauwernood gered kon worden door de keeper van SVSH.

In de 70e minuut was er nog een schot van SVSH, maar de bal ging over het doel van Luuk Smolenaers. Trainer Erik van Rooij van sv Budel wisselde, Daan, Jasper en Sepp voor Wilgard Vos, Wouter Spee en Thomas Beerten. In de 77e minuut gooide Sem Jansen met zijn 2e treffer het duel op slot. Hij onderschepte een terugspeelbal, omspeelde de keeper en scoorde. Finn Bogers kwam nog in ploeg voor Stef vd Kruijs. Drie minuten voor tijd kon SVSH nog tegen scoren na een kopbal bij de 2e paal. Ook Jelle Martens (vorige week uitgevallen met een oogblessure) mocht nog even sfeerproeven en kwam in de ploeg voor Sem Jansen.

De scheidsrechter floot even later af en de spelers stortten zich in het feestgedruis. De supporters werden bedankt en even later overhandigde Harrie van Heugten de kampioensschaal aan aanvoerder Rik Bogers. Het feest in de kantine na de wedstrijd was geweldig! Al met al een geweldige prestatie van alle spelers, de trainers Erik van Rooij en Jac Soers, leider Frans van Moorsel en assistent-grensrechter Dennis Maas. Proficiat mannen!

Foto’s Jos Meusen