Chris Grem brengt ode aan Neil Diamond in De Smeltkroes

MAARHEEZE – Na een hele reeks van cabaretvoorstellingen brengt AK de Smeltkroes weer eens een muziekvoorstelling – en wát voor een! Op zaterdag 22 april verwelkomen we Chris Grem in De Smeltkroes, die in “Chris Grem vs. Neil Diamond” een ode brengt aan zijn muzikale held Neil Diamond. Natuurlijk staan zijn hits daarbij centraal, maar Chris verpakt deze in een avondvullende voorstelling waarin het verhaal achter de artiest ook een belangrijke rol speelt.

Neil Diamond is inmiddels 82 jaar, en kijkt terug op een imposante carrière waarin hij meer dan 130 miljoen platen verkocht. Sinds 2018 treedt hij niet meer op, maar hij startte zijn carrière al in de jaren ’60 en wist daarna een carrière van maarliefst vijftig jaar op te bouwen. Zijn hits “Cracklin’ Rosie”, “Song Sung Blue”, “Beautiful Noise”, “You Don’t Bring Me Flowers”, “Love on the Rocks”, “Hello Again” en natuurlijk “Sweet Caroline” behoren tot de ‘all time classics’ en zijn wereldwijde hits geworden.

Chris Grem is zanger en multi-instrumentalist, en kennen we nog van de vijfmansformatie Het Groot Niet Te Vermijden, waarvan hij onderdeel uitmaakte. Nadat de groep in 2019 besloot om geen theatertours meer te doen, zag Chris kans om een voorstelling te maken waarin hij een ode zou gaan brengen aan de hits van én het verhaal achter zijn held en zielsverwant Neil Diamond. Geen standaard ‘tribute’ is het geworden, maar een verrassende en originele voorstelling waarin hij laat zien hoe hij uiteindelijk fan werd van de meest succesvolle ‘guilty pleasure’ aller tijden – en wat hij gemeen heeft met de man achter de glittershirts. Hij vertelt hoe het verlegen New Yorkse jongetje ondanks zichzelf uit groeide tot de wereldster die al die hits schreef, in een voorstelling vol ontroering, humor en natuurlijk die heerlijke muziek. Wat daarbij helpt is dat Chris’ zangstem bovendien ook nog eens verbluffend veel lijkt op die van Neil Diamond!

Kaarten voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar op www.akdesmeltkroes.nl en aan de kassa van De Smeltkroes, voorafgaand aan de voorstelling. De voorstelling begint om 20:30 u.

Foto Jan-Willem Bullee