Clubkampioenschappen jeugd Badmintonclub Budel 2023

BUDEL – De clubkampioenschappen van de Jeugd van B.C. Budel zijn in de afgelopen 3 weken gespeeld op de woensdagavond. De Jeugdcommissie had een schema voor 3 woensdagen opgesteld om de clubkampioenschappen van 2023 te verspelen. Elke woensdag werden er singles en dubbels gespeeld. Het waren soms spannende wedstrijden en wat andere iets gemakkelijkere wedstrijden. Maar alle kinderen hebben gestreden om hun partijen te winnen. Alle leden werden in 2 groepen verdeeld: groep A waren de kinderen vanaf 14 jaar tot 18 jaar en groep B waren de kinderen vanaf 8 jaar tot en met 13 jaar. In beide groepen speelde iedereen fijne en sportieve wedstrijden, waarbij toch de winst uiteindelijk belangrijk was! Na 3 weken (eigenlijk 4 weken, omdat 1 week een aantal kinderen met school naar het buitenland gingen) waren de wedstrijden gespeeld, de punten geteld en de kampioenen bekend. De nummers 1, 2 en 3 van elk onderdeel ontvingen een beker, en de kinderen, die geen prijs hadden gewonnen, kregen een leuk aandenken.

Ook wordt er ieder jaar een Aanmoedigingsbeker uitgereikt aan die speler(s), die het hele jaar goed hun best hebben gedaan, sportief gespeeld hebben en grote vooruit gang geboekt hebben. Dit is een wisselbeker waar alle namen van de afgelopen jaren ook op staan. Dit jaar had de jeugdcommissie het erg moeilijk een winnaar te kiezen. Iedereen had goed en fijn gespeeld, maar er sprongen er toch 2 uit. Daarom heeft de jeugdcommissie besloten om dit jaar de beker aan 2 spelers uit te reiken: Hein Looijmans en Teun Walther. Zij mogen voor 1 jaar de wisselbeker op hun kamer of in de huiskamer zetten. Maar ze moeten wel samen afspreken, wie wanneer de beker in huis neemt! Gefeliciteerd voor alle prijswinnaars, maar ook voor de rest van kinderen die meegespeeld hebben.