Dossier AZC Budel, en nu?

Maanden voordat de enquête werd ingezet over de toekomst van het AZC, was de voltallige gemeenteraad op de hoogte van het volgende feit:

Als staatssecretaris van de Burg bepaalt dat het AZC Budel open blijft na Juli 2024 kunnen wij als gemeentebestuur daar niets aan doen, dan blijft het gewoon open.

Als je dan tegen beter weten in een enquête laat invullen door de burger waarin gesteld word dat onze gemeente samen met de burger willen bepalen wat er met het gebied moet gebeuren is dat een totaal verkeerde voorstelling van zaken.

De uitkomst van de enquête kan hooguit gebruikt worden om Staatssecretaris van de Burg in zijn keuze te beïnvloeden. Wij als burger en onze gemeenteraad hebben niets te bepalen.

Als het onze gemeente niet lukt om het stokje over te geven aan een andere gemeente, en als het Staatssecretaris van de burg niet lukt om een  andere gemeente aan te wijzen die het AZC overneemt, dan ben ik benieuwd  of het AZC Budel op slot gaat, wat toch een verkiezingsbelofte is geweest. Graag zou ik zien dat onze voltallige gemeente dit eens uitlegt aan ons als burger.

Cor van Mierlo