Koeienmarathon

BUDEL-DORPLEIN – Alsof het een halve marathon betrof sprintten de koeien van melkveebedrijf Van Deurzen de stal uit. Hollend om zo snel mogelijk naar het verse voorjaarsgras van de wei te kunnen.
In ieder geval voor de volwassen exemplaren. De “pubers” onder de koeien maakten vooral eerst een flinke vreugdedans. Ze renden en sprongen door de wei. Na een lange winter binnen te hebben doorgebracht, mochten de dames op vrijdag 14 april weer van stal. Eerder kon niet, want de wei was nog te nat en bovendien vroor het enkele weken geleden nog.

Zo’n 50 belangstellenden kwamen kijken hoe de boerenfamilie uit Budel-Dorplein, postend op elke hoek van de wei, hun vee de ruimte gaf. De 195 koeien zullen vanaf nu weer dagelijks buiten rondlopen. Twee keer per dag gaan ze naar binnen om gemolken te worden. De bezoekers kregen een mooie koeienshow te zien dankzij de gastvrijheid van vader, zonen en schoondochters van Deurzen.

Foto’s: © Jack Roosen