FC Cranendonck verliest degradatiewedstrijd tegen SSE 

CRANENDONCK – In de wedstrijd thuis tegen SSE stond er voor FC Cranendonck veel op het spel. Tegenstander SSE stond 3 punten voor en het was voor FC Cranendonck belangrijk om de overwinning in Soerendonk te houden om klassebehoud nog in zicht te houden.

Dat het een belangrijke wedstrijd was was aan beide teams te zien. Beide ploegen leken heel zenuwachtig te voetballen. Veel onnodig balverlies aan beide zijde was hier ook debet aan. Het duurde tot de 15de minuut voordat FC Cranendonck gevaarlijk kon worden. Een foutje in de SSE achterhoede gaf Ralph van Meijl de gelegenheid om alleen op het SSE doel af te gaan. Maar net op het laatste moment, toen Ralph de bal wilde trappen kon een SSE verdediger zich er nog net voor gooien en daarmee de kans onschadelijk maken. De corner die hierop volgde leverde FC Cranendonck weer een kans op. De SSE doelman liet de bal los en uit de scrimmage die volgde kon Ralph van Meijl de bal richting het doel plaatsen. Op de doellijn kon de bal nog net door een SSE verdediger weggewerkt worden. FC Cranendonck bleef aandringen en kreeg na enkele minuten weer een uitgelezen kans om gevaarlijk te worden, door middel van een vrije trap op ongeveer 20 meter van de goal. Deze inzet werd via de muur omgezet in een corner, welke geen gevaar opleverde. Hierna vlakte het spel wat af en zagen we een echt degradatie gevecht, waar voor elke bal gevochten werd, maar goed voetbal bleef achterwege. Een ongelukkig moment in de FC Cranendonck achterhoede, waar een harde voorzet op een hand van een FC Cranendonck verdediger kwam resulteerde in een penalty voor SSE. Deze werd onhoudbaar voor doelman Rik Feijen tegen de touwen geschoten en de 0-1 achterstand voor FC Cranendonck was een feit. Dit wa tevens de ruststand. Na de pauze werd het er niet beter op. Na 59 minuten kreeg SSE weer een penalty te nemen, na een niet zo slimme ingreep. Het was keeper Rik Feijen die de ingeschoten penalty kon  tegenhouden en daarmee het geloof in een goed resultaat kon vasthouden. En ja, als het in het seizoen al dikwijls ongelukkig misgaat, dan vandaag ook maar weer. Een scherpe voorzet aan SSE kant werd ongelukkig door een FC Cranendonck verdediger in het eigen doel gekopt, 0-2. En hiermee leek het verweer van FC Cranendonck gebroken. FC Cranendonck wisselde aanvallend en wilde door achterin 1 op 1 te gaan spelen toch nog proberen een goed resultaat te boeken. Resultaat was een snelle counter tegen, waarna SSE de 0-3 kon scoren. Het laatste wapenfeit was voor FC Cranendonck. In de 86ste minuut kon Sam Cummins de eindstand op 1-3 nog scoren. FC Cranendonck zal de komende wedstrijden nog alles op alles moeten zetten om rechtstreekse degradatie te voorkomen.