Lentebloeiwandeling van WSV De Grenslopers

LUYKSGESTEL – De eerste zondagwandeling is op 23 april. Het is de Lente Bloeiwandeling. We starten deze keer bij het gemeenschapscentrum “Den Eijkholt”. De routes lopen bijna volledig over zandwegen of paadjes door het bos en de heide. Er zijn routes van 7 km, 12 km, 16 km, 21 km en de 26 km. De route van de 7 km loopt over de Vlieterdijk, het Venakkerbosch naar de rustpost, die bij het Zwartven is. Vandaar loop je via de Zoeferlooppad weer terug naar het startbureau. De route van de 12 en 21 km maakt een lus door het gebied de Bosscherweijer over leuke bospaadjes. De 16 en 26 km gaan over de Blekerheide, dit is een Belgisch natuurreservaat. Het is een van de laatst overgebleven heidegebieden in Lommel. Verder loop je langs de grens (je komt langs grenspaal 191 en 192) naar het natuurgebied de Stevensbergen. Dit is een klein natuurgebied van 24 ha. en ligt 40 meter boven NAP. De heide en stuifduinen zijn restanten van de Kempische Heide, die grotendeels is ontgonnen om land- en bosbouw mogelijk te maken. In het open deel van het gebied komen de gladde slang en de levendbarende hagedis voor. Startlocatie: Gemeenschapscentrum Den Eijkholt, Kapellerweg 3 in Luyksgestel. Starten kan vanaf 8.00 uur.