Lezing over ‘natuurwijnen’

SOERENDONK – Het wijnseizoen is weer begonnen. Op zaterdag 29 april start wijnbouwer/wijnmaker Henk Aarts met de maandelijkse wijnthema’s op Wijngoed Zurrick. Op de eerste lezing laat Henk je kennis maken met ‘natuurwijnen’. In de Randstad zijn deze wijnen niet aan te slepen en erg populair onder jongeren in wijnbars. In onze regio zijn natuurwijnen nog vrij onbekend en vrijwel niet verkrijgbaar. Wat maakt natuurwijn zo bijzonder? Is het beter dan ‘gewone’ wijn? Waar moet een natuurwijn aan voldoen? En hoe smaakt dat nou? Op 29 april vertel Henk je er alles over en wordt er natuurlijk ook geproefd. Als je de tv-uitzending van Keuringsdienst van Waarde hebt gezien over natuurwijn dan hebben ze een stalgeur, zijn licht geoxideerd of bezitten een luchtje van rotte eieren…, maar is dat ook zo? En zo ja, hoe komt dat dan en is dit hinderlijk?

Wil je deelnemen aan de lezing en proeverij, waarbij ook de natuurwijn van Wijngoed Zurrick wordt beoordeeld? Stuur dan even een e-mail en geef ook aan met hoeveel personen je wilt komen. Het begint om 14.30 uur op de wijngaard. Mailadres: info@wijngoedzurrick.nl of kijk voor meer informatie op www.wijngoedzurrick.nl De wijngaard ligt aan het karrenspoor de Stallekes in Soerendonk en wordt aangegeven met bord en vlag. Inrit van het pad is tussen Zitterd 28a-30 (werkplaats autoschadebedrijf Schrurs). Parkeren kan bij de wijngaard.

Bijschrift foto: Keuringsdienst van Waarde vroeg zich af waarom natuurwijn stinkt.