Nieuwe beweegbank in Lindelhoeven

LINDELHOEVEN – Komend weekend wordt in Lindelhoeven, aan het pleintje aan de Hoevenstraat, een nieuwe beweegbank feestelijk in dienst genomen. Een beweegbank is uitnodigend voor iedereen die wil bewegen, want je kan er je lichaam trainen in tal van oefeningen. De sportdienst organiseert daarnaast regelmatig eenmalige en permanente beweegactiviteiten. De komende jaren voorziet het gemeentebestuur in elk Pelts dorp een soortgelijke beweegbank.

Komend weekend wordt in Lindelhoeven de tweede IPitup beweegbank in de Peltse buurten officieel geopend. Een beweegbank is uitnodigend voor iedereen die wil bewegen. De bank is immers uitgerust met zes verschillende fitnesselementen waaraan of waarop je meer dan 250 lichaamsoefeningen kan doen. Versterk je benen, romp en bovenlichaam. Een infopaneel op de bank stelt een aantal basisoefeningen voor.  Al deze elementen kan je gelijktijdig gebruiken, dus je kan met meerdere personen aan de bank trainen. Mag het een tikkeltje moeilijker? Download de gratis IPitup-app en krijg een persoonlijk trainingsprogramma op maat. 

De beweegbank in Lindelhoeven vind je aan het speelpleintje aan de Hoevenstraat-Rekkerstraat-Kapelstraat. In Overpelt-Fabriek vind je sinds vorig jaar al een soortgelijke beweegbank nabij parochiezaal de Schakel, op het kruispunt van de Zinkstraat en de Leukenstraat. Rond de buurtbank organiseert de sportdienst tal van eenmalige en permanente laagdrempelige beweegactiviteiten in de buurt. Het is tevens de startplaats van verschillende wandelingen doorheen de wijk. Op die manier wordt de bank niet enkel een beweegbank maar ook een ontmoetingsplaats. 

Wil je liever aansluiten bij een groep om aan de bank te sporten? Vanuit de gemeentelijke sportdienst kunnen lessenreeksen ingepland worden op vraag van enkele bewoners (minimum 6). Stuur hiervoor een mailtje naar sportdienst@gemeentepelt.be met vermelding van je naam.

Dit succesvolle project wordt de komende jaren ook in de andere Peltse dorpen verdergezet. Volgend jaar vind je een beweegbank en de bijbehorende activiteiten in Boseind.

De beweegbank in Lindelhoeven wordt komende zaterdag 22 en zondag 23 april feestelijk geopend met tal van beweegactiviteiten rond de bank. Op zaterdag kunnen kinderen van 6 tot 14 jaar meedoen aan buurtsportinitiaties, kan je zaterdag en zondag een historische wandeling in de buurt meepikken en kan je op zondag een geleid bezoek aan Sint-Oda volgen. Inschrijven is niet nodig, enkel voor de historische wandeling moet je voordien inschrijven. Meer info over de activiteiten vind je op www.gemeentepelt.be/beweegbank-lindel