Puntloos elftal en ruim scorend zevental FCC

CRANENDONCK – Het elftal speelde op donderdag 6 april allereerst de derby tegen Budel. Budel is dit seizoen op dreef en staat qua punten vrijwel gelijk aan Cranendonck. Het beloofde een spannende pot te worden in de regen. De wedstrijd begon wat aftastend en het liet voetballend nog te wensen over. Grote kansen bleven aan beide kanten uit en de stand bleef tot de rust 0-0. Budel bleef ook de tweede helft druk zetten met de snelle voorhoede. FCC had een overtreding op de rand van de 16 nodig om dit af te stoppen. De scheidsrechter twijfelde niet en gaf een penalty, die beheerst werd afgewerkt. Cranendonck probeerde nog op gelijke hoogte te komen maar kon voetballend gezien te weinig brengen en creëerde veel te weinig kansen. De 3 punten bleven in Budel en daarmee sprongen zij in de stand net over Cranendonck.

Zondag 16 april was het wederom een taaie wedstrijd tegen UNA, die momenteel 2e staan in de ranglijst en waar nog geen punten tegen zijn gehaald in de 2 eerdere ontmoetingen. Gelijk werd duidelijk dat UNA niet van plan was om punten te verspelen op deze vroege ochtend. Voetballend waren ze sterk op het snelle kunstgras. Een snel doelpunt hielp ze direct in het zadel. Hierna leek het even rustig te worden, maar toch stond door verschillende situaties de 4-0 in de eerste helft al op het bord. De thuisploeg was zeker sterker, maar deze ruime achterstand was niet nodig geweest. De tweede helft leek er een ander Cranendonck op het veld te staan. Een Cranendonck dat wilde voetballen en rust aan de bal had. Dit hadden we de eerste helft nog niet gezien. Grote kansen kreeg FCC niet, maar voetballend waren ze veel op de helft van de tegenstander te zien. In de laatste 5 minuten moesten ze toch een tegendoelpunt incasseren en zo werd de stand 5-0. Helaas niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen het sterke UNA.

Het zevental speelde donderdag 13 april een uitwedstrijd tegen EMK. Deze werd gemakkelijk met 1-11 gewonnen.  Zondag 16 april speelde het 7-tal wederom een uitwedstrijd, nu tegen hekkensluiter Neerkandia. Met maarliefst 1-15 werden de punten mee naar Cranendonck genomen. Volgende week op zondag 23 april spelen beide teams een thuiswedstrijd. Het 11-tal speelt om 10.30 uur  tegen Knegsel en het 7-tal om 10.00 uur wederom tegen EMK.