Regio finale voor Turnlust

BUDEL – Op zaterdagmiddag kwamen Fenne Beijes, Sanne Seijkens, Eline Vogels, Anouk Kessels, Evelien Kessels en Brecht de Keijser in actie bij de teamfinale supplement E. Per toestel mochten er 4 turnsters turnen en telden de beste 3 punten. Op sprong, brug en vloer werden hele hoge punten gescoord. Helaas moest iedereen op balk èèn of meerdere keren het toestel verlaten waardoor het team uiteindelijk op de zevende plaats eindigden.

Op zondagochtend was het de beurt aan Fenne Beijes en Sanne Seijkens voor de individuele finale jeugd supplement E. Sanne turnde een hele mooie balkoefening, Fenne moest helaas een val incasseren. Op vloer, sprong en brug turnden ze allebei hele mooie oefeningen die beloond werden met mooie punten. Sanne werd 6e met 42.25 punten en Fenne 16e met 41.30 punten.

In de middag kwamen Eline Vogels en Anouk Kessels in actie in de categorie junior supplement E. Ze begonnen goed op de brug. Op de balk hadden ze wat wiebels. Op vloer en sprong lieten ze zien wat ze in huis hadden en scoorden hoge punten. Anouk werd 7e met 41.45 punten en Eline werd 9e met 40.95 punten

Op zondagochtend kwamen Toke van de Kruis en Beau Wils in actie voor de individuele finale middenbouw niveau 4 2013. De dames turnden een mooie brugoefening waar Beau helaas bij haar afsprong een val moest incasseren. Op balk zetten Toke een hele mooie oefening neer. Beau stond iets minder stevig op de balk en moest 2 vallen incasseren. Op vloer en sprong lieten beide dames hele mooie oefeningen en sprongen zien. Dit zorgde ervoor dat Beau een mooie 22e plek wist te behalen en Toke haar oefeningen werden dik verdiend beloond met een 2de plek en de zilveren medaille.

Op zondagmiddag was het de beurt aan Jill Aarts en Lieke Boelens voor de individuele finale middenbouw niveau 4 2011.

Ze startten hun wedstrijd op balk waar bij beide dames zenuwen zichtbaar waren. Gelukkig wisten ze de zenuwen goed te overwinnen en lieten ze mooie vloeroefeningen zien. Bij sprong kwam Lieke niet goed uit waardoor de sprong minder ging dan gehoopt. Als laatste brug en daar zagen we 2 mooie oefeningen met zelf 2 nieuwe elementen voor Lieke. Hun oefeningen waren goed voor een 16e plek voor Jill en een 18e plek voor Lieke.

Alle dames mogen met trots terugkijken op hun finale plekken!