Volle zaal voor Brassers en Noordkaap 

HAMONT-ACHEL – Talenten van eigen Noord-Limburgse bodem stonden afgelopen vrijdag 14 april op het podium van zaal De Posthoorn in Hamont. De Hamontse punk-groep De Brassers mocht er het voorprogramma brengen van Noordkaap, de band met Peltse roots. Het concert was al een hele tijd hopeloos uitverkocht met een gezellige drukte in de zaal tot gevolg. De Brassers lieten zien dat enkele jaren pauze niks af heeft gedaan aan de kracht van hun muziek. Nummers als ‘Eruit’, ‘Twijfels’ en natuurlijk het iconische ‘En toen was er niets meer’ passeerden de revue. Een thuismatch die De Brassers zeker wist te winnen. Maar het publiek stond natuurlijk ook te popelen om mee te brullen met de bekende hits van Noordkaap. Frontman Stijn Meuris, die indertijd bij De Brassers inspiratie vond om zelf een microfoon vast te pakken, zette het publiek volledig naar zijn hand. Klassiekers als ‘Satelliet Suzy’, ‘Arme Joe’ en natuurlijk het alom bekende ‘Ik hou van u’ konden dan ook op de gewenste animo rekenen van een volle Posthoorn. 

Foto Frank Emmers