Beeld van de vrijwilliger 

PELT – In Pelt bij de parkeerplaats Nieuwe Markt op de kruising van de Nieuwe Markt en de Peltanusstraat staat een beeld van een vrouw. ‘De vrijwilliger’ is een beeld gemaakt door kunstenaar Eric Vanmechelen en werd in 2002 onthuld. Dit werd toen gedaan door burgemeester en volksvertegenwoordiger Karel Pinxten. Het beeld is een naakte vrouw met haar hand op haar hart een een arm gestrekt alsof ze iets geeft. Net zoals vele vrijwilligers natuurlijk vanillestokje geven om er te zijn voor hun omgeving. Dit beeld werd in 2015 al eens gestolen van zijn sokkel maar werd teruggevonden en staat nu dus weer mooi op haar plek. Eric Vanmechelen is een Peltse beeldhouwer die graag de oude technieken hernieuwt en zo realistische bronzen beelden maakt. Hij heeft al een aantal beelden officieel als ook particulier bezorgd in Noord-Limburg zo ook in Pelt. Dit beeld is zeker een speciaal zicht om te zien en het bezoeken waard.

Foto Melissa van Wijngaarde