Feestelijke opening Wico Campus Neerpelt 

PELT – Op maandag 17 april, de eerste dag na de Paasvakantie, werden de leerlingen en leraren van TIO en BBO ontvangen op de vernieuwde Wico Campus Neerpelt. Deze school biedt voor leerlingen vanaf het 3e jaar een breed gamma van studierichtingen in de domeinen Economie en het volledige STEM domein. Ook het buitengewoon secundair onderwijs heeft zijn plaats op deze campus. 

De bestaande gebouwen van het ‘oude’ Sint-Maria Instituut aan de Stationsstraat in Pelt werden flink onder handen genomen, ook werden er nieuwe gebouwen opgetrokken die voornamelijk de studierichtingen van campus TIO huisvesten. De verhuis van campus TIO naar Campus Neerpelt was aanvankelijk gepland op 1 september 2022 maar vanwege een ongelukkige samenloop van omstandigheden moest de verhuis uitgesteld worden. 

Er liepen reeds 500 leerlingen school op deze locatie. Afgelopen maandag namen ook de laatste 500 studenten die voorheen les genoten op Campus TIO hun intrek in de school. Na de officiële opening ’s morgens mochten de leerlingen en personeelsleden maandagvoormiddag de ‘nieuwe’ school ontdekken. In de namiddag werden de lessen gestart. 

Foto Jens Veraa