Luisternamiddag: Intieme kamermuziek van Fanny Mendelssohn  

HAMONT-ACHEL – De Cultuurkring heeft op 27 april de volgende interessante bijeenkomst op het programma. Om 14.00 uur begint in Cinema Walburg aan de Kerkstraat 28 Hamont een luisternamiddag met als onderwerp ‘Intieme kamermuziek van Fanny Mendelssohn’  

Fanny Mendelssohn-Bartholdy kreeg als vrouw niet de kans om professioneel met muziek bezig  te zijn. Wel kon haar talent als pianiste en dirigente schitteren op de huisconcerten, de zogenaamde Sonntagsmusiken die plaatsvonden in het Gartenhaus van de familie. Al wie in die tijd naam en faam had in de wereld van de kunst en de wetenschap werd hierop uitgenodigd en de Sonntagsmusiken kregen een uitstraling tot ver in Europa. Fanny voerde muziek uit van haar broer en andere tijdgenoten en af en toe van haarzelf. In haar grote oeuvre legde ze zich vooral toe op intieme genres als liederen, pianowerken en kamermuziek. Op het einde van haar leven vloeien tal van meesterwerken uit haar pen, zoals het Pianotrio in d en het pianowerk ‘Das Jahr’ opgevat als een verfijnde cyclus van 12 karakterstukken.

Geïnteresseerden zijn welkom. Mensen met een Cultuurpas mogen gratis naar binnen. Een los ticket kost €7.

Foto Fanny’s muziekkamer aan de Leipziger Strasse in Berlijn, schilderij van Julius Helfft uit 1849