BIZ Ondernemers in de binnenstad weer opgericht

WEERT – Na een intensieve periode van voorbereiding en campagne voeren is het weer gelukt: de BIZ Ondernemers in de binnenstad van Weert is een feit. De draagvlakmeting heeft voldoende stemmen opgeleverd en daarmee kan de BIZ nu eindelijk weer aan de slag met het verder verbeteren van de aantrekkelijkheid van de binnenstad.

Samen kom je verder
Het doel van een BIZ is om ondernemers meer mogelijkheden te geven om onderling samen te werken. Het draagt bij aan collectieve inspanning en collectieve financiering van zaken als aankleding, activiteiten en goede onderlinge communicatie. 

Met het niet continueren van de BIZ-O in 2022 verdween vorig jaar ook een aantal activiteiten in de Weerter binnenstad. Een groot aantal ondernemers vindt het hoog nodig dat het centrum weer gaat bruisen, wat reden was voor een aantal ondernemers om zich samen te pakken om een nieuwe BIZ-O op te starten. Samen met BIZ-bestuur, betrokken ondernemers, de wethouder en regisseur binnenstad werd er de afgelopen tijd campagne gevoerd.

Draagvlakmeting onder ondernemers
Om de BIZ-O daadwerkelijk op te richten, moest een draagvlakmeting met positief eindresultaat worden gehouden onder de ondernemers van de binnenstad. Zij ontvingen een stemformulier waarop ze aan konden geven of ze ‘voor’ of ‘tegen’ de oprichting van een BIZ zijn. Van alle uitgebrachte stemmen was een ruime meerderheid van 91% voor. Dat is meer dan voldoende voor de oprichting van de BIZ-O en een mooie opsteker voor het nieuwe bestuur en alle ondernemers in de binnenstad.

Aan de slag in de binnenstad
Wethouder Suzanne Winters laat weten zeer tevreden te zijn met de uitkomst van de draagvlakmeting: “Het was spannend, maar dit is goed nieuws voor de ondernemers en de bezoekers van de binnenstad. De BIZ-O kan nu aan de slag met het verder verbeteren van de aantrekkelijkheid van de binnenstad en het organiseren van activiteiten.”

Ook de regisseur binnenstad, Sjoerd van Heijster, is in zijn nopjes met het nieuws: “Er is met een team keihard gewerkt aan dit resultaat. Het is een belangrijke stap vooruit voor de binnenstad van Weert. Ik kijk er naar uit om ook de komende tijd samen te werken met de BIZ-O en de ondernemers in de binnenstad. Zo kunnen we weer samen uitdragen waar we trots op zijn!”

René Witte, voorzitter van de BIZ-O, is verheugd en laat weten dat er nu eindelijk weer meer kan worden gedaan aan de aankleding, communicatie en activiteiten in de binnenstad: “De BIZ-O zal zich de komende tijd hard maken voor het bevorderen van de samenwerking tussen ondernemers, het verbeteren van de communicatie en het organiseren van activiteiten.” 

De komende tijd worden de activiteiten en het complete BIZ-programma verder uitgerold.