KFC en Kadijk SK delen de punten

HAMONT – Het eerste elftal van KFC Hamont 99 sloot de laatste uitwedstrijd van seizoen 2022-2023 af met een gelijkspel; het werd 2-2 in de derby bij Kadijk. De Peltse ploeg werd vóór aanvang van het seizoen door 7 trainers uit reeks 2B bestempeld als titelkandidaat maar kon dit onvoldoende waarmaken. In de eerste en derde periode bleef de kampioen uit 3B fors onder de verwachtingen, in de tweede periode greep SK nipt naast de periodetitel. Spits Kenneth Ulenaers (rond 2005 bij Hamont aan de slag) werd zelfs nog bereid gevonden om de voetbalschoenen af te stoffen en mee te voetballen. En dat hij het scoren niet verleerd was werd halfweg de eerste helft nog maar ‘ns aangetoond: Kenneth scoorde de 1-0. Lang kon Kadijk niet genieten van de voorsprong, want Kobe Schetz scoorde op het halfuur de gelijkmaker. Z’n zevende doelpunt in 21 wedstrijden overigens, een mooi gemiddelde.

In de tweede helft bracht Thijs de thuisploeg weer op voorsprong maar ook nu was de vreugde van korte duur; Ilario Meli scoorde z’n achtste treffer van de seizoen op een kwartier van het einde. Eindstand 2-2, waarmee KFC mogelijk iets meer kreeg dan het verdiende.

Volgend weekend staat de laatste speeldag van seizoen 2022-2023 op het programma. Hamont ontvangt dan Opglabbeek, dat de dalerseindronde wacht. In de heenronde waren de Kabouters een maatje te klein: KFC won toen met 1-7. Benieuwd of er thuis ook zo vlot gescoord wordt …

Foto Albert Loos