Vier Koninklijke onderscheidingen uitgereikt in Cranendonck

CRANENDONCK – Op 26 april 2023 reikte burgemeester Roland van Kessel aan vier inwoners uit Cranendonck een Koninklijke onderscheiding uit. Alle onderscheidingen zijn Lid in de Orde van Oranje-Nassau.  Aan Arno Baks, Henk van der Palen, Jolanda Lammers-van Deurzen en Perry Hendriks werd een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt.

foto Jos Meusen

Arno Baks uit Maarheeze wordt gewaardeerd voor zijn vrijwilligerswerk op het terrein van ouderenwelzijn in Maarheeze. Zo is hij penningmeester van peuterspeelzaal Stichting Ukkeclub, bij St. Gertrudis, Stichting Vrienden van het Bijzonder Onderwijs en Stichting Ontmoetingscentrum Onze School. Verder zet de heer Baks zich in als voorzitter van de Seniorenvereniging Maarheeze en bij Buurtbusverening Someren-Maarheeze-Heeze. Daarnaast is hij mede initiator en bestuurslid van SKOzoK en had hij een belangrijke rol in de vorming van de overkoepelende stichting.

foto Jos Meusen

Henk van der Palen uit Maarheeze zet zich actief in als vrijwilliger bij de H. Corneliusparochie in Maarheeze. Hij onderhoudt onder andere de kerk, is beheerder van de begraafplaatsen en is actief als secretaris van het kerkkoor. Ook het Gilde St. Joris-St. Barbara kan rekenen op de heer Van der Palen als vrijwilliger: zo begeleidt hij onder andere de tamboers, is kantinebeheerder en is verantwoordelijk voor het onderhoud van het verenigingsgebouw.

foto Jos Meusen

Jolanda Lammers van Deurzen uit Hamont (B) wordt gewaardeerd voor haar inzet als vrijwilliger bij Jeugdclub Budel, Basisschool De Wereldwijzer, voetbalvereniging Rood-Wit ’67 en bij carnavalsvereniging De Toeters. Een creatieve en organisatorische kant laat zij zien als voorzitter van dansvereniging T Force, voorzitter van De Braderie in Budel-Schoot en als organisator van de Dinnershow. Omdat al het vrijwilligerswerk in gemeente Cranendonck plaatsvindt, ontvangt mevrouw Lammers van Deurzen in Cranendonck een Koninklijke Onderscheiding.

foto Jos Meusen

Perry Hendriks uit Gastel zet zich als vrijwilliger voor verschillende verenigingen in, waarbij hij vaak betrokken is bij de organisatie van evenementen. Zo is hij voorzitter van Carnavalsvereniging De Pintewippers, Bestuurslid van Oldtimer Keientrek, secretaris van Jeu de Boules vereniging De Butsers en vrijwilliger bij Stichting Gastel Kermis. Daarnaast is hij medeoprichter en bestuurslid van de Stichting Bouwhallen Cranendonck, waarbij hij de bouw van twee hallen realiseerde en nu zorgt voor de exploitatie. Ook is hij voorzitter van Vereniging Aangespannen Ontspanning.