Bondskampioenschappen 2e divisie Turnen Dames

BUDEL – In het weekend van 22 en 23 april werd er in Alkmaar het Bondskampioenschap voor de 2e divisie georganiseerd. Laura van Bakel had zich door middel van drie plaatsingswedstrijden en de halve finale geplaatst voor deze finale. Laura turnt in de categorie junior 2e divisie. 

Haar voorwedstrijden turnde ze uitmuntend, maar tijdens haar laatste voorwedstrijd blesseerde zij zich aan haar enkel. Ze kon haar wedstrijd uit turnen maar daarna moest ze verplicht rust houden.  

Ondanks dat ze hierdoor minder trainingsuren heeft gemaakt heeft Laura zich geplaatst voor haar eerste bondsfinale in de 2e divisie. Al een super knappe prestatie om hierbij te mogen zijn!

Op vrijdag 21 april vertrokken we al naar Alkmaar om op zaterdag om 08.40uur fit te starten aan de warming-up. De start op balk was spannend maar Laura heeft zich goed staande weten te houden. Helaas liepen de toestellen vloer en sprong iets anders dan gehoopt en moest ze twee vallen incasseren. Laura sloot haar finale goed af met een nette en stabiele brugoefening. Laura heeft een 21e plaats behaald en mag met een trots gevoel terugkijken op dit turnseizoen!