Inspelingsconcert Hauptwerk-orgel in Kunstacademie Noord-Limburg

PELT – Op zondag 30 april om 15 uur spelen de leerlingen en leerkrachten orgel & klavier aan de Kunstacademie Noord-Limburg een nieuw lesorgel in. Het nieuwe virtuele Hauptwerk-orgel zal een aanvulling vormen op het reeds aanwezige kleine pijporgel. Dit digitale Hauptwerk-orgel bevat een reeks samples van belangrijke Europese historische orgels. Op die manier zal het binnen de lescontext en de toonmomenten mogelijk zijn om orgelmuziek uit vele eeuwen stijlvol uit te voeren. Het nieuwe instrument staat op een verrijdbaar podium en kan op die manier via de lift van het leslokaal naar de toonzaal worden verplaatst. Hierdoor zal het orgel dus ook bij diverse concerten kunnen aansluiten, zowel solo als in samenspelverband. De toegang tot het concert is gratis, maar u dient wel een plaats te reserveren via de agenda op www.kanl.be. Locatie: Toonzaal in Kunstacademie Noord-Limburg, Toekomstlaan 9, 3910 Neerpelt.