Sporting Pelt Jeugd

PELT – Handbal Sporting Pelt J12 nam het op tegen Pentagoon Kortessem. Kortessem was maar met 6 spelers naar het Dommelhof gekomen. De match werd dus 6 tegen 6 in plaats van 7 tegen 7 gespeeld! Met een coach verkleed in een Panda-pak (Louis die dit had beloofd aan de jongens bij een eerdere overwinning) begon Sporting sterk aan de match! Kjell en Alexander vonden veelvuldig het net! Het 1e kwart werd gewonnen met 10-7. In het begin van het 2e kwart begon Sporting sterk en kwam 5-1 voor. Doordat kortessem geen wissels had leek de vermoeidheid zijn tol te eisen, maar dat was maar schijn, de uitploeg kwam sterk terug tot 6-6 en de match lag weer helemaal open.

Het bleef spannend tot het einde, maar het was Sporting die aan het langste eind trok. Zo werd het 9-8. Het 3e kwart ging met 6-6 gelijk op toen Sporting een versnelling hoger schakelde. Door goed te verdedigen en met mooie doelpunten werd de eindstand 12-8!

Chapeau voor de tegenstanders die tot de laatste minuut bleven knokken zonder wissels! Maar Sporting was de verdiende winnaar, dat goed speelde in aanval en verdediging!

Sporting Pelt:Verslag M15 
PELT /HASSELT – In Hasselt speelde Sporting M15  tegen Hubo Handbal en Hestia Bilzen 
Zaterdag gingen we met de M15 naar Hasselt om te starten aan ons eerste van in totaal 4  VHV driehoekstornooien. Onze tegenstanders waren deze keer Bilzen en thuisploeg Hubo Handbal. Tegen beide ploegen moesten we twee keer 15 minuten spelen, wat ons in totaal 4 keer 2 punten kon opleveren bij winst na elk kwartiertje. De spanning was te voelen in de kleedkamer.  We mochten de spits afbijten tegen Hubo Handbal. Beide ploegen deden hun uiterste best.  De eerste 10 minuten liep het nog gelijk totdat we de kans kregen om in twee tegenvallen het verschil te maken.  Eindstand 3-5 in ons voordeel.  De eerste 2 punten waren binnen. Meteen daarna stond Bilzen klaar om in de volgende 15 minuten onze tegenstander te zijn. Hubo Handbal mocht even rusten. Na 10 minuten stond het 5-3 in ons voordeel.  Helaas door wat slordig balverlies kwam Bilzen terug tot 5-5.  De time out van Sporting moest in de laatste 5 seconden zorgen dat die ene bal tussen de palen zou landen om zo de volgende 2 punten naar ons toe te trekken.  Helaas lukte dit niet en kreeg zowel Bilzen als Sporting één punt uitgedeeld. Tijdens onze rust kon Bilzen winnen van Hubo Handbal, wat hen weer twee punten opleverde. 

Onze derde wedstrijd, opnieuw tegen Hubo Handbal, liep van begin af heel goed waardoor we snel uitliepen en Hubo Handbal alleen maar kon toezien hoe onze ballen beter het net vonden.  Eindstand 8-1 in ons voordeel. Bij onze vierde en laatste wedstrijd, opnieuw tegen Bilzen, was de afwerking aan onze kant niet zoals het hoorde en kon Bilzen hiervan profiteren.  Een time-out in de tiende minuut, met twee goals achterstand, moest zorgen voor de nodige inhaalbeweging.  Helaas liet Bilzen zich niet doen en won met 8-6. Ook de laatste wedstrijd wist Bilzen nog nipt te winnen van Hubo Handbal met 4-3.  Eindstand: Bilzen: 7 punten, Sporting: 5 punten, Hubo Handbal: 0 punten.

We kunnen alleen maar zeggen dat we een goede start gemaakt hebben.  Proficiat aan de M15! Met dezelfde inzet als zaterdag, gaan we volgende week zondag 30/4 naar het verre Izegem om daaruit te komen tegen onze buren DHCO en Izegem zelf. 

Sporting Pelt: 𝗩𝗲𝗿𝘀𝗹𝗮𝗴𝗝𝟭𝟰𝗔
PELT/HASSELT – In Hasselt speelde Sporting Pelt J14A tegen Hubo Handbal 1 (Hasselt) en Hubo Handbal 2 (Tongeren). Na een moeizaam begin werd er nipt verloren van Hasselt (5-4). De tweede wedstrijd begon hoopvol met een snelle voorsprong. Na een klein dipje en op karakter 7-6 gewonnen tegen Hubo Tongeren.  Na een korte pauze was Sporting klaar om alle stress van hun af te spelen! Hasselt, here we come!!! Uitslag 8-5 voor Sporting. Lennert als Penaltykoning, Cas 2 goaltjes los in de haak, Thiebe met een effectballetje, … Pelt was on fire. De 4e match was nog een nagelbijter maar werd met 1 goaltje verschil gewonnen. 6 punten gingen mee naar huis! Job well done, laat Antwerpen maar komen!