sv Budel RKMSV 3-1

BUDEL – sv Budel heeft, in een vrij gezapig potje voetbal, dik verdiend met 3-1 gewonnen van RKMSV. Bij Budel kregen een aantal vaste basisspelers “rust”. 

De gasten uit Meijel begonnen beter en in de 10e minuut kwam sv Budel goed weg na een schot op de paal. In de tegenaanval scoorde Sepp Aendekerk de 1-0, na een assist van Jasper Beerten. Maar RKMSV reageerde in de 17e minuut met een knappe goal. Een voorzet van rechts werd door de behendige spits van RKMSV binnen getikt. RKMSV kreeg in de 24e minuut “geen loon naar werken” toen een schot op de kruising eindigde. Daarna nam Budel de regie weer over en in de 42e minuut tikteThomas Beerten de 2-1 binnen. Dit was ook de ruststand. 

Na rust zakte het tempo en hield Budel de controle over de wedstrijd. JO19-1 speler Finn Bogers komt in de ploeg voor spits Wilgard Vos. In de 68e minuut was er een kans voor centrale verdediger Daan Kooken, maar zijn kopbal ging naast. In de 78e minuut kwamen Jochem Spee, Cody van Rooy en Finn Adams (JO19-1) in de ploeg voor Wouter, Rens en Thomas. In de 81e minuut dreigde RKMSV nog een keer, maar het schot ging naast. De sterk ingevallen Finn Bogers scoorde in de 87e minuut de 3-1, door de bal, na een assist van Sem Jansen, in de korte hoek hard binnen te schieten. Hierna mocht Youri Smeets (JO19-1) zijn debuut nog maken voor sv Budel 1. Hij verving Jasper Beerten. In de laatste minuut was er nog een fraaie aanval van Budel over de linkerkant, maar de combinatie tussen Cody en Finn kan net niet afgerond worden. Opnieuw 3 punten voor kampioen Budel. Komend weekend is er geen wedstrijd. De week erna staat de derby tegen FC Cranendonck op het programma.