Tous les matins du monde met livebegeleiding door La Primavera!

BUDEL-DORPLEIN – Tous les matins du monde is een film die gaat over het leven van gambist Marin Marais en diens mysterieuze leraar Monsieur de Sainte-Colombe. In het 17de-eeuwse Frankrijk worden de grote muzikanten gelokt om te spelen aan het hof van zonnekoning Lodewijk XIV, maar de mythische Sainte-Colombe gelooft hier niet in en trekt zich terug in zijn afgelegen kasteel. De jonge muzikant Marin Marais is erg gefascineerd door zijn muziek en probeert de muzikale geheimen van Sainte-Colombe te ontrafelen door naar hem toe te trekken… Tijdens deze film zal een deel van de muziek live gespeeld worden door La Primavera. La Primavera uit Budel is een barokensemble dat al meer dan vijfentwintig jaar met veel liefde en plezier kwalitatief hoogstaande renaissance- en barokconcerten geeft in binnen- en buitenland.

De naam (Primavera is Spaans/Italiaans en Portugees voor lente) verwijst naar het muzikale voorjaar wat in de late renaissance ontsprong en tot bloei kwam in de barok. De kern van dit creatieve en flexibele ensemble bestaat uit het basso continuo – begeleidingsduo Regina Albanez – theorbe/gitaar en Maaike Boekholt – viola da gamba.

De avond vindt plaats in het Cantinetheater aan de Hoofdstraat in Budel-Dorplein. De voorstelling is op vrijdag 28 april om 19.30 uur.  De zaal is al open 19.00 uur. Aanvang 19.30 uur. Tickets via www.cantinetheater.nl