Bibliocenter zoekt taaltrainer Nederlands voor DigiTaalhuis

WEERT – Bibliocenter, de bibliotheekorganisatie in de gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert, is op zoek naar een taaltrainer Nederlands. In deze functie ga je samen met je collega’s binnen het DigiTaalhuis aan de slag om NT1 en NT2 deelnemers te begeleiden en te stimuleren door hen maatwerk te bieden. 

Als taaltrainer ben je verantwoordelijk voor de werving, intake en begeleiding van cursisten en taalvrijwilligers. Je bepaalt het niveau en de hulpvraag van de cursist, stelt lesmateriaal samen, neemt toetsen af en geeft zelf ook regelmatig les. Daarnaast ben je in staat om nieuwe taalgroepen en projecten te starten om de taalvaardigheid te verbeteren.

Wij zoeken iemand met een HBO werk- en denkniveau en kennis van en ervaring met laaggeletterdheid: NT1 en NT2. Een NT2 certificaat is een pré. Daarnaast heb je affiniteit met het werken met vrijwilligers en ben je vaardig in het motiveren en stimuleren van taalvrijwilligers en cursisten. Je bent goed op de hoogte van de meest recente leermiddelen, zowel fysiek als digitaal, voor zowel NT1 als NT2. Je kunt goed plannen en organiseren, bent een creatieve denker, neemt graag het initiatief en kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je bent beschikbaar overdag en in de avonduren en in het bezit van een auto.

Solliciteren
De volledige vacature is te vinden op www.bibliocenter.nl/taaltrainer-nederlands. Heb je interesse in deze uitdagende functie als taaltrainer Nederlands? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar Margriet Roost van Bibliocenter, m.roost@bibliocenter.nl.  Voor meer informatie over de functie kun je ook contact opnemen met Margriet Roost via 088-2432000.