Cramer: dé intelligente keuze voor de toekomst in het onderhoud van tuinen

HAMONT-ACHEL – Horta Hamont heeft een ruim assortiment tuingereedschappen van het merk Cramer. 

Cramer omvat tuingereedschap op twee accu-platformen: 82V en 48V batterijen.Het eerste platform biedt professionele tools gebaseerd op een uniek accusysteem van 82V. Dit systeem zorgt ervoor dat de gebruiker moeiteloos voldoende vermogen kan genereren om net zo goed te presteren als gereedschap dat draait op fossiele brandstof.  De accu’s leveren meer vermogen met minder stroom dan vergelijkbare systemen met een lagere spanning. Dankzij een lagere stroom moeten batterijcellen immers niet op maximale belasting werken, waardoor tijdens het gebruik minder warmte gegenereerd wordt. Dit heeft een positieve impact op de efficiëntie en levensduur van een batterij. Bovendien zijn de tools van Cramer goedkoper in gebruik en hebben ze als groot voordeel dat ze de gebruiker én het milieu niet blootstellen aan schadelijke en vervuilende uitstoot. Allemaal zaken die een tuinprofessional naar waarde weet te schatten!

De batterijen van 82V passen op elk toestel van Cramer. Je kunt er dus zowel een grasmaaier als een bosmaaier kettingzaag of een bladblazer mee aansturen. Enkele nieuwe machines zijn de zitmaaiers met 1,07 meter maaibreedte, met maximaal zes accu’s en keuze uit een zero-turn maaier of een klassiek stuur. De bosmaaiers zijn licht, maar met een hoog vermogen van 2 kW. De motor staat aan de bovenzijde en de maaier wordt standaard geleverd met nylon maaikop, een 3-tandsmes en een cirkelzaag (plus beschermkappen voor elke toepassing).

De nieuwe heggenschaar (82HD66) wordt met een snoer verbonden aan de batterij, die op de heup wordt gedragen. Hierdoor is deze tool zeer licht en gemakkelijk in balans te houden. De haagschaar heeft een draaibaar handvat en hij haalt een mes-snelheid van 4.000 knipbewegingen per minuut. Voor hoge heggen zijn er twee nieuwe heggenscharen op steel beschikbaar die 4.300 knipbewegingen/minuut halen, waardoor de weerstand door de haag opmerkelijk laag blijft.

De machines van Cramer voldoen aan de hoogste standaard en zijn ontwikkeld voor professionals. Naast de prestaties, levensduur en ergonomie zijn garantievoorwaarden uniek in de markt! De fabrikant geeft voor professionele gebruikers 2 jaar garantie op de toestellen en maar liefst 10 jaar garantie op de accu’s van Cramer! Dat zegt natuurlijk iets over de kwaliteit en het vertrouwen dat fabrikant Cramer en importeur voor Benelux, EuroGarden in deze machines hebben.

Qua duurzaamheid en kostenbesparing spreken de cijfers voor zich. Met het gebruik van één van de nieuwe zitmaaiers vermijdt u jaarlijks tot 8,5 ton CO2-uitstoot. Bovendien realiseert u een Total Cost of Ownership-besparing van maar liefst 7.600 euro (bij een gebruiksduur van 5 jaar). 

De 48V-serie is een semiprofessionele reeks met ruim 15 toestellen voor de veeleisende privégebruiker. Het omvat zowat elke tool om de tuin en de paden rondom het huis te onderhouden met een gering budget.

Alle toestellen van Cramer leveren uitzonderlijke prestaties, duurzaamheid en gebruiksgemak. Bij Cramer staan ze echter niet stil, want ze streven ernaar om hun top-of-the-line apparatuur steeds te verbeteren.

Alle toestellen en meer info vindt u op www.cramertools.com. Of laat u informeren door het professionele team van Horta Hamont, Bosstraat 119 in Hamont.