Bij-les voor kinderen St. Andreas

BUDEL-DORPLEIN – Zoemende beestjes. Wat zijn het, waar vliegen ze en wanneer vliegen ze? De kinderen van basisschool St. Andreas in Budel-Dorplein zijn aan de slag gegaan met bijen, hommels en zweefvliegen. Ze kennen nu allemaal het verschil tussen deze vliegende diertjes en ook welk nut ze hebben. “Zonder deze insecten kunnen wij bijvoorbeeld niet genieten van een lekkere appel,” aldus één van de kinderen. Als echte bijen experts konden ze deelnemen aan de Nationale Bijentelling. Dit jaar duurde de landelijke telling een aantal dagen langer omdat de temperatuur nog te laag was. De tellingen werden dus gelukkig nog meegenomen. Natuurlijk kon deze Bijentelling op geen betere plek plaatsvinden dan bij de insectenmuur voor de Andreasschool. Fantastisch dat de natuur/ omgeving geïntegreerd kan worden in het onderwijs.