Festival Voetjes in het zand maakt zich op voor derde editie

BUDEL – De beachvolleybalvelden op het sportpark in Budel zijn zaterdag en zondag opnieuw het decor voor Voetjes in het zand. Dit weekend wordt in het Budelse strandzand de derde editie van het tweedaagse festival gehouden.

De Budelse vrienden Stijn Beerten en Zino Zentjens namen in 2021 het initiatief voor Voetjes in het zand. Beerten had in die periode plannen om een café te beginnen, maar die werden vanwege corona ‘on hold’ gezet. “Het idee om een festival te houden is ontstaan omdat ik toch iets wilde organiseren”, vertelt Beerten.

Vorig jaar werd een extra dag aan het programma toegevoegd. Ook werd de septembermaand ingeruild voor mei. Zentjens: “We houden vast aan deze periode. Volgend jaar richten we ons opnieuw op het eerste of tweede weekend van mei.” 

Ook dit jaar worden de beachvelden in zomerse sferen gehuld. Beerten: “We willen opnieuw een vrolijke, zomerse strandsfeer uitstralen. Het zand is daarbij heel sfeerbepalend. Dat is wat ons festival bijzonder maakt.”

Voor de inrichting van het festivalterrein laat het tweetal zich inspireren door de evenementen die ze zelf bezoeken. Beerten: “We zijn fanatieke festivalgangers.” Zentjens vult aan: “Daar doen we veel ideeën op.”

Het festivalterrein en de inrichting worden dit jaar wat ruimer van opzet. “We doen wat extra op het gebied van de decoratie”, vertelt Zentjens. Zo wordt er voor het eerst een overkapping met schaduwdoeken geplaatst. Ook wordt het podium wat groter.

Zentjens: “Veel van onze vrienden helpen mee. Een van hen heeft het podium ontworpen. Dat maakt het allemaal superleuk. Samen proberen we er een feestje van te maken.” 

Voetjes in het zand heeft inmiddels een plekje op de festivalkalender veroverd. Beerten: “Onder meer op de social media worden we steeds vaker in een rijtje met andere festivals genoemd.” 

De bezoekers komen niet alleen uit Cranendonck, maar ook uit de omliggende gemeenten, zoals Hamont-Achel en Heeze-Leende. Dat geldt ook voor de artiesten die dit weekend in het Budelse strandzand hun opwachting maken. Zentjens: “Bij de eerste edities kwamen de dj’s grotendeels uit Cranendonck. Nu hebben we meer in de regio Eindhoven gezocht.”

De muzikale stijlen van Voetjes in het zand lopen uiteen van vrolijke techhouse en herkenbare Top 40-muziek tot disco. Zentjes: “Niet alle namen van de artiesten zullen bij onze bezoekers bekend zijn, maar ze draaien de muziek die we zelf leuk vinden.” 

Optredens in het Budelse strandzand zijn er van Bontgenoot, Vera Vera, Benny Cool, Bassie-O, Beans & Hedge, Klemtoon, Raoul de Goeij, Renaissance, Styn, Vosselaar, Vossa, Jongens van de Buurt en Mark met een B. Zentjens: “Festivalgangers die al in de sfeer willen komen, kunnen luisteren naar de Voetjes in zand-afspeellijst op Spotify.”

Het festival Voetjes in het zand vindt zaterdag plaats van 14.00 tot 01.00 uur op de beachvelden aan de Poelderstraat in Budel. Op zondag duurt het festival van 14.00 tot 00.00 uur. Kaarten voor de zaterdag kosten 12,50 euro en 7,50 euro voor de zondag. DE Weekendtickets zijn inmiddels uitverkocht. Kaarten kunnen worden besteld via de ticketlink op Instagram-pagina van Voetjes in het zand (instagram.com/voetjes.in.het.zand).

Foto Jos Meusen