Gildentreffen 2023 – Verbroedering voor jong en oud

LEENDERSTRIJP –  Op zondag 7 mei aanstaande vindt op het gildeterrein nabij het kapelletje in Leenderstrijp (Kapelstraat 15) een gildentreffen plaats, georganiseerd door Gilde St.- Jan Baptista Leenderstrijp. Deze dag is bedoeld om de leden van diverse gilden uit Noord-Brabant, bij de aanvang van een nieuw gildeseizoen, wedstrijdervaring op te laten doen, ongeacht hun leeftijd en hun kunnen. Het motto ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’ staat deze dag dan ook centraal. Jong en oud zullen elkaar dan hier ook ontmoeten om te verbroederen, maar ook om hun kunnen bij het vendelen, trommen en bazuinblazen te laten zien en laten beoordelen aan een kundige jury. Dit alles in een gemoedelijke en ongedwongen sfeer. Dit biedt ook de kans voor alle andere belangstellenden om kennis te maken met het gilde. Buiten de wedstrijden zijn er meerdere activiteiten, zodat jong en oud zich deze dag kunnen vermaken. De dag begint om 13.00 uur met een rondgang van het gilde door Leenderstrijp waarna vanaf 13.30 uur de wedstrijden volgen. Omstreeks 16.30 uur is de prijsuitreiking gepland. Iedereen is van harte welkom. Tot zondag 7 mei!

Foto Gilde St.- Jan Baptista Leenderstrijp