Sporting J18 speelden gelijk tegen Merksem

PELT – Aangezien Dommelhof bezet was, moesten de J18 van handbal Sporting Pelt hun wedstrijd op kleine verplaatsing spelen in De Bemvoort in Overpelt. In principe ligt die sporthal de jongens van Sporting wel, maar met slechts 7 spelers tegen een hele uitgebreide kern van Olse Merksem wist Pelt dat het moeilijk zou worden. Merksem speelde heel stevig en kon de Peltse aanvallen vaak afblokken. Tot aan de rust ging de score gelijk op. 

In de tweede helft kon het fysiek sterke Merksem de kloof uitdiepen tot 3 punten, met hun frisse bank konden ze vlot doorwisselen. Een luxe die Sporting helaas niet had. Sporting compenseerde dit echter met heel veel wilskracht en inzet! De laatste 5 minuten konden ze met 2 steals en geslaagde counters de kloof dichten…en ze vonden dat extra vuur om opnieuw langszij te komen.  De laatste 10 seconden veroverden de Peltse mannen nogmaals de bal, maar helaas lukte het niet meer om nog de winner tegen de netten te prikken: 30-30. Een faire score en zo beloond voor veel inzet en grinta!