Tweede landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’

BUDEL – In de week van 8 tot en met 14 mei vindt de tweede landelijke ‘Week van de stenen winkel’ in Nederland plaats. Een initiatief om de lokale stenen winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkel bij de consument. Ook lokale ondernemers uit het centrum van Budel doen mee. Dit zijn Martinique Lingerie, Riks de Jong Travel XL, Zaak vol Smaak Carry van Rooij, Etos Verheij, Slaapcenter Verweijen en Verspaandonk Mode voor Haar. 

Lokale winkels organiseren in de “Week van de stenen winkel’ allerlei feestelijke activiteiten op de winkelvloer om de kracht van stenen winkels te vieren, samen met hun klanten.  De deelnemende winkels zijn al vele jaren gevestigd in het centrum van Budel en niet meer weg te denken uit het lokale winkelcentrum. “De reden dat we deelnemen aan de ‘Week van de stenen winkel’ is dat we bewust stil willen staan bij het belang van het bestaan van winkels in een centrum, zeker na de lastige corona-periode met daaropvolgend de energiecrisis, is dit geen vanzelfsprekendheid meer”, vertelt Monique Beemer  van Martinique Lingerie. “We kijken ernaar uit om samen met iedereen in Budel de kracht van onze lokale stenen winkels te vieren en nog eens te onderstrepen waarom deze winkels een plekje verdienen in ons centrum. Naast ons assortiment en persoonlijke service dragen we ook op andere manieren ons steentje bij aan ons dorp. Denk maar eens aan de feestverlichting in december en de sponsoring van clubs en activiteiten binnen onze gemeente”. 

Tijdens de ‘Week van de stenen winkel’ vinden er bij de deelnemende winkels bijzondere activiteiten plaats. Dit varieert van iets lekkers wat er klaar staat van een van de lokale winkels uit Budel tot een cadeautje bij een aankoop of kans op het winnen van een cadeaubon. Ook met het oog op Moederdag op zondag 14 mei, een extra reden om de lokale winkels een bezoekje te brengen deze week!