Dames FCC vinden goede vorm nog niet terug

CRANENDONCK – Vorig week misten jullie een verslag van de twee thuiswedstrijden die gespeeld zijn van beide damesteams van FC Cranendonck. Het zevental boekte een ruime overwinning door met 13-1 van EMK te winnen. Het elftal had het moeilijk tegen het felle Knegsel, maar kwam met wat geluk toch 2-0 voor. Na de rust gaven ze deze voorsprong uit handen en gingen ze met 2-4 terecht de boot in.

De laatste wedstrijd van april mochten de dames van het elftal naar Eindhoven toe voor de wedstrijd op kunstgras tegen RPC. FCC had weinig te vertellen de eerste helft. RPC was feller en beter in balbezit. Het vertrouwen leek te ontbreken bij de Cranendonckse dames en een aantal kansen voor de thuisploeg volgden. Met een 2-0 achterstand werd de rust ingegaan.

De tweede helft probeerde FCC meer te bewegen zonder bal om voetballend op de helft van de tegenstander te komen. Dit lukte een stuk beter dan in de eerste helft. Joke werd neergehaald in de 16 en er volgde een penalty die Anniek prima benutte. De dames roken dat er misschien toch wat meer in zat. Ze bleven druk zetten, maar de behendige speelsters van RPC konden toch uitbreken en de 3-1 op het bord zetten. Cranendonck bleef werken en dit resulteerde in wat meer druk op de helft van RPC. Toch leek RPC de boeken te sluiten toen ze een penalty kregen, maar Mandy ‘keek de bal tegen de paal’. GCC bleef werken ondanks dat het voetballend nog te wensen over liet. Na een goede combinatie over rechts kon Joke Simone in stelling brengen voor de goal en zo stond het ineens 3-2 en kon er nog van alles gebeuren. Helaas was het nog maar 7 minuten spelen en konden de dames niet meer voor een verrassing zorgen. Zondag 7 mei speelt het zevental een uitwedstrijd tegen Mifano. Het elftal is deze zondag vrij. Zij spelen pas weer op dinsdag 16 mei thuis tegen EFC om 20 uur.