Kunst in Het Kerkje

BUDEL – Op 6 en 7 mei opent Het Kerkje haar deuren voor een expositie van schilderijen en glasobjecten. Tijdens deze expositie zijn werken te zien van Martin van Gijzel, Luc en Karin Compen – Feijen. Martin van Gijzel is een ambachtelijk realistische schilder die zijn opleiding heeft gevolgd bij Peter Maas in Eindhoven. Na het stoppen van deze schilderschool heeft hij zijn opleiding vervolgd bij Peter de Waart die hem de verfijnde technieken van de klassieke school weet bij te brengen. Een hoogtepunt in zijn opleiding was de masterclass in 2020 die hij volgde bij Cornelis Le Mair, een van de top schilders van de klassieke school in Nederland. De werken van Martin die in het kerkje te zien zijn lopen uiteen van stillevens tot landschappen, van portretten tot vrolijke figuren. Ook glasobjecten worden geëxposeerd in het kerkje. De helderheid, transparantie en het lichtspel in glas blijft boeiend om te zien. Luc  en Karin combineren fuse-techniek met brandschilderen, glas in lood, zandstralen, appliqué en glas buigen. Geïnspireerd en gefascineerd geraakt door glas te bewerken volgen ze samen een opleiding glazenieren aan de ECI cultuurfabriek te Roermond. Ze geven een beeld van hun werk en de verschillende mogelijkheden om glas te bewerken. De ideeën, technieken en creativiteit bundelen wij samen onder de naam Lucath. Elkaar inspireren en uitdagen in mogelijkheden, leidt tot mooie en unieke creaties van glas. Elk glasstuk wordt eenmalig ontworpen en is daardoor uniek in zijn uitvoering.

De exposanten nodigen U uit op zaterdag 6 mei en zondag 7 mei om tussen 13 en 17 uur een indruk te komen nemen van hun werken. Het Kerkje is gelegen aan de Dr. Ant. Mathijsenstraat 7 te Budel. De tentoonstelling is gratis te bezoeken.