Kunstkring Eymerick in Heeze 20 jaar

HEEZE-LEENDE – Dit jaar viert Kunstkring Eymerick haar 20-jarig jubileum. Al sinds de oprichting in 2003 gebruikt de vereniging de voormalige brandweerkazerne in de tuin van het gemeentehuis aan de Jan Deckerstaat 4 in Heeze.

Kunstkring Eymerick is een groep van 80 enthousiaste en actieve beoefenaars van kunst, die samenkomen en werken in het atelier in de Kunstkazerne en van daaruit ook allerlei activiteiten organiseren. De Kunstkring is uniek door haar opstelling, waardoor de leden elkaar stimuleren en ondersteunen in hun creatieve ontwikkeling. De kunstzinnige passies van onze leden betreffen verschillende disciplines zoals tekenen, schilderen, grafiek, keramiek, beeldhouwen en fotograferen.

De kunstkring organiseert ook diverse kunstevenementen zoals ontmoetingsavonden (sociaal café) waar regelmatig leden of genodigden een lezing verzorgen. Ook organiseren zij excursies, creatieve heidedagen, atelierroutes en exposities in bijvoorbeeld ’t Perron, De Schammert, Gemeentehuis en de dokterspraktijk Heeze.

Daarnaast werken ze iedere 2 jaar met een thema. Leden kunnen daar aan deelnemen en als afsluiting van dit werk wordt er een thema-tentoonstelling gehouden. In 2021-2022 is als thema gekozen voor “het geheim van de meester” Deelnemers hebben eigen kunstwerken gemaakt, geïnspireerd door werk van beroemde kunstenaars. Deze thema-tentoonstelling is in Het Perron te bekijken van 17 april tot 14 juni.

Vanwege het jubileum is er op 6 en 7 mei een speciale Jubileumroute waar naast thema werkstukken, ook eigen werk wordt getoond. De route bestaat uit exposities in “t Perron aan de Schoolstraat 48, in de Kunstkazerne (voormalige brandweerkazerne) aan de Jan Deckerstraat 4 en in de Gymzaal aan de Spoorlaan 11, allen te Heeze.

Iedereen is welkom om deze kunstwerken te komen bekijken tijdens de jubileumroute op 6 en 7 mei van 11.00 tot 17.00 uur. Ter gelegenheid van het 20 jarig jubileum geeft Kunstkring Eymerick een boek uit, waarin het werk van de kunstenaars staat en waarbij de kunstenaars zelf aan het woord komen. Dit boek is tijdens de jubileumroute te koop in de Kunstkazerne.

Het is een bijzondere verzameling geworden van schilderijen, sculpturen en beelden. De kunstenaars van Kunstkring Eymerick hopen u bij de jubileumroute te mogen verwelkomen.