Mooie prestaties op EMJ 

PELT – Van 28 april tot en met maandag 1 mei stond Pelt volledig in het teken van de 71ste editie van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd. Met meer dan 2400 jongeren uit 12 landen is er geen deelnemersrecord gesneuveld, maar van de 60 instrumentale ensembles sleepten 6 groepen de hoogste onderscheiding in de wacht, waaronder de Jeugdslagwerkgroep van EMM Budel en het harmonieorkest KANL. Daarnaast gaf de internationale jury maar liefst 22 cum laudes. 

Op zaterdag 29 april werden de eerste juryconcerten gehouden, op verschillende locaties in Pelt. In de sporthal van Provinciaal Domein Dommelhof lieten de symfonische bands, de fanfares en de brassbands het beste van zichzelf zien. Het Harmonieorkest Kunstacademie Noord-Limburg (Pelt) sleepte de 1ste prijs summa cum laude in de wacht. Maar ook de Jeugdfanfare van KF Kempenbloei uit Hamont-Achel wist de jury te imponeren en behaalde de 1ste prijs cum laude. De 1ste prijs ging naar de Jeugdorkesten Eendracht Maakt Macht Budel & L’Union Born. 

In het Theater van Provinciaal Domein Dommelhof werd er gestreden in de categorie van de percussie ensembles. De Jeugdslagwerkgroep van EMM Budel mocht de 1ste prijs summa cum laude in ontvangst nemen. De Jeugddrumband van KF Kempenbloei Hamont-Achel ging in deze categorie met de 1ste prijs naar huis. 

Op maandag 1 mei werd er weer een reeks juryconcerten georganiseerd. Ook hier werden mooie resultaten behaald. De Jeugdfanfare Overpelt ging met de 1ste prijs lopen in de categorie symfonische bands, de fanfares en de brassbands. En in de categorie ‘percussie ensembles’ behaalde SlaEn Kunstacademie Noord-Limburg met de 1ste prijs. 

Ook leuk, tijdens de Kick-Off van het EMJ op vrijdagavond werd de Koninklijke Fanfare Kempenbloei Achel uitgeroepen tot ambassadeur van het festival.