Pasar ontdekte en proefde Maastricht

HAMONT-ACHEL – De groep van 56 deelnemers paste precies in de autobus die de groep  aan de St Pietersberg afzette voor een korte wandeling naar het observatiepunt van de voormalige Enci-mijnen. Drie gidsen vertelden over de geschiedenis van Maastricht na koffie met Limburgse vlaai. Na een korte lunchpauze was het tijd om stadsbrouwerij Bosch een bezoekje te brengen. Zowel in de brouwerswoning als in de brouwerij bleek de tijd al een hele tijd stil te staan. De gidsen vertelden hun verhaal op zo’n bevlogen manier dat de grandeur van weleer je letterlijk voor de geest gehaald werd. En niet minder bevlogen waren de gidsen in de Jezuïetenberg bij het vertellen van hun verhaal omtrent de kunst die de monniken er tijdens hun vrije dagen in maakten. ‘Zoervleisj’ was een optie bij het afsluitend eetmaal in ‘den Ingel’ aan het Vrijthof in Maastricht. Op zondag 14 mei kan je weer meefietsen en proeven tijdens onze proevertjesfietstocht. Meer info op www.pasar.be/hamont-achel