Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt in Budel-Dorplein

BUDEL-DORPLEIN –  Roel Spanjers, Eric van Dijsseldonk en Wouter Planteijdt vonden elkaar ooit in hun gezamenlijke liefde voor The Band. In de geest van deze legendarische groep gaan ze nu samen op zoek naar de oorsprong van wat hun muzikaal bindt. Resulterend in een mengeling van Amerikaanse roots stijlen (soul, folk, rhythm & blues, country) met veel kenmerkende driestemmige zang.

In hun nieuwe programma ‘Songs From The South’ brengen ze vergeten pareltjes uit de Americana, van Memphis tot Muscle Shoals en van Woodstock tot New Orleans. Bovendien wordt er ditmaal meer eigen werk gespeeld, want ze zijn alle drie ook uitstekende songwriters. Toetsenist Roel Spanjers heeft zijn wortels in blues, r&b en soul. Hij speelde piano en Hammond bij o.a. JW Roy, Luther Allison en Normaal.

Eric van Dijsseldonk was ooit frontman van pop/rocktrio Smalltown Romeos, voordat hij onder eigen naam verder ging met mooie songs schrijven. Ook vaak te zien als de gitarist van o.a. Malford Milligan en Erwin Nyhoff. Wouter Planteijdt maakt al vier decennia de podia onveilig met zijn eigenzinnige band Sjako! en bracht vier fraaie soloalbums uit. Daarnaast is hij actief als sessie-gitarist, songwriter en producer bij o.a. Paul de Munnik.

De avond vindt plaats in het Cantinetheater aan de Hoofdstraat in Budel-Dorplein. De voorstelling is op zaterdag 13 mei april om 20.30 uur.  De zaal is al open 20.00 uur. Aanvang 19.30 uur. Tickets via www.cantinetheater.nl