Jongensdroom of levenswerk? Classic Day 4 juni 2023

NEDERWEERT-EIND – Het Openluchtmuseum Eynderhoof staat bekend om haar indrukwekkende themadagen. Elk ambacht organiseert jaarlijks wel een of meer zondagmiddagen rondom een specifiek thema. De smedengroep is daar een van en de groep enthousiaste en hardwerkende vrijwilligers pakt het meestal wel ruig aan.

Wie kent ze niet, die mannen (en vrouwen) die dromen van glimmende bolides en ronkende motoren? Uren besteden aan het restaureren of verfraaien van voertuigen met vaak een eigen geschiedenis of verhaal. Indrukwekkend voor de buitenstaander en een lust voor het oog en oor van de liefhebber.

Op zondag 4 juni organiseert Eynderhoof de jaarlijkse Classic Day. Een zondagmiddag voor het hele gezin, waar een groot aantal eigenaren van unieke oldtimers, tractoren, bromfietsen en andere opvallende voertuigen (25 jaar en ouder) hun trots graag tentoonstelt, maar er ook uitgebreid over kan vertellen. Maar liefst 150 exemplaren worden die dag aan de bezoekers gepresenteerd. Dat op zich is al uniek te noemen. Meerdere kraampjes staan opgesteld met onderdelen en naslagwerken over oldtimers.

De bezoekers worden op gepaste wijze aan de smeedijzeren poort van het museum ontvangen door heuse hofdames. Er is live muziek (Local Fiesta en Clown Harrie amuseert de kleintjes terwijl pa en ma naar de bolides kijken. Voor echte Formule 1 liefhebbers staat een F1 Simulator klaar waarin je deze middag een poging kunt wagen om de rondetijden van Max Verstappen te verbeteren. De sterke mannen en vrouwen kunnen hun energie kwijt op de “Kop van Jut” terwijl de kinderen hun energie kwijt kunnen in de veilige speeltuin. Onze veldwachter houdt een oogje in het zeil dat alles ook netjes en ordentelijk verloopt.

Het hele museum is deze middag “in bedrijf” en tussen de bedrijven door kunt u volop genieten van een ambachtelijke versnapering op een van onze terrassen of in de herberg.

Bent u zelf eigenaar van een unieke oldtimer en wilt u die graag aan het grote publiek laten zien, dan kunt u tot uiterlijk 21 mei een bericht sturen aan tongeurts@kpnplanet.nl. Let op: VOL=VOL

Het Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert Eind is geopend op dinsdag-, woensdag-, donderdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie over openingstijden, entreeprijzen en achtergrondinformatie is te vinden op de website van het museum www.eynderhoof.nl