Meer groen in Pelt dankzij Natuurpunt

PELT – In het dorp is er veel bestrating en dat is een probleem dat Natuurpunt wilt aanpakken. Natuurpunt Pelt zorgt al voor de natuurgebieden maar wilt nu dus ook meer groen gaan voorzien met behulp van initiatieven in de dorps- en gehuchtkernen. Onder de naam ‘Natuur in het Dorp’ zal er hier in Pelt begonnen worden bij de vakschool TIO.

Het is de bedoeling dat er in Pelt dus meer groen komt en dit een beleving wordt voor de buurtbewoners. Ze beginnen met Natuurpunt bij het speelplein op de vakschool. Als eerste stap starten ze met ‘tegelwippen’ van een deel van de 14.000 tegels, ze gaan dan dus de tegels uit de grond halen zodat het open komt te liggen. De ontaarding is goed om water door te kunnen laten sijpelen in de bodem. Daarna zullen er bloembakken en bloemeneilanden komen, dit zorgt voor kleur maar trekt ook insecten aan zoals vlinders. Er zal ook een wadi geïnstalleerd worden om het water te kunnen opvangen. Tot slot wil Natuurpunt ook moestuinen voorzien voor de buurtbewoners. Hier zoeken ze nog peters en meters voor die zich hiervoor willen inzetten. Interesse om mee te helpen? Dat kan op zaterdag 6 en 13 mei van 9.00 tot 15.00 uur. Je kan je hiervoor aanmelden bij Eddy Conjaerts, Natuurpunt Pelt, tel.: 0032 474 71 64 70 of mail eddy.conjaerts@telenet.be. Hulp, klein of groot, is welkom. 

Door MvW