Herdenking einde WO II in Pelt

PELT – Op 8 mei herdenken we het einde van WOII… en ook na 78 jaar blijft dat belangrijk. De oorlog in Oekraïne maakt immers pijnlijk duidelijk hoe broos de vrede is.  Aan het oorlogsmonument op het Oude Kerkhof verzamelden afvaardigingen van NSB Neerpelt, Lommel, Peer, Lozen en Wijchmaal om samen met burgemeester Dennis Fransen,  enkele schepenen en een aantal Peltenaren hulde te brengen aan de Neerpeltenaren die het leven lieten in WOII. Bloemen werden neergelegd, ook op de graven van 3 geallieerde militairen die sneuvelden in Neerpelt. Burgemeester Fransen verwees in zijn toespraak naar de huidige situatie in Oekraïne en waarschuwde voor het gevaar van polarisatie. Na de plechtigheid werd in het Binnenhof een glaasje geschonken aangeboden door de gemeente.