Pro6 zwerfvuilprikactie in Soerendonk

SOERENDONK – Op zaterdag 13 mei gaan de vrijwilligers voor de 45e keer op pad om zwerfvuil te prikken. Vorige keer, op 8 april, hebben ze in Maarheeze rondom de op- en afritten van de A2 zwerfvuil geprikt en in het buitengebied. 

Rondom de op- en afritten lag nog erg veel troep, maar in het overige buitengebied lijkt het al iets minder te worden. Misschien werpt de aandacht hiervoor toch zijn vruchten af. Met 10 personen, waarvan 5 van het AZC afkomstig, zijn er toch weer 14 volle zakken zwerfafval verzameld in anderhalf uur tijd!

Op 13 mei verzamelen de prikkers om 11 uur op het Jan Maasplein in Soerendonk,  tegenover de kerk. Van daaruit verspreiden ze zich over Soerendonk en omgeving. Ze komen om 12.30 uur weer bij het startpunt, verzamelen al het gevonden materiaal, dat vervolgens afgevoerd zal worden naar de milieustraat. De organisatie is in handen van Pro6 en zij hopen, dat jij ook het belang inziet van een schone leefomgeving!

Heb je zin om mee te doen? Je bent van harte welkom! Als je je eigen fluorescerende hesje meebrengt, dan wordt voor de overige spullen (grijpers, afvalzakken, handschoenen etc.) gezorgd.  Je kunt het nuttige met het aangename verenigen. Dan heb je meteen jouw beweging in de natuur gehad. Je kunt je van tevoren aanmelden via info@pro6cranendonck.nl maar dat is niet verplicht.