Trekkertrek Leende maakt zich op voor 31e editie

LEENDERSTRIJP – Liefhebbers van steigerende tractoren en vele paardenkrachten kunnen dit weekend hun hart ophalen in Leenderstrijp. Dan wordt op een weiland aan Strijperdijk in Leenderstrijp de 28e editie van Trekkertrek Leende gehouden. Het evenement wordt volgens goed gebruik gehouden door het Agrarisch Jongeren Kontakt (AJK) kring Eindhoven Zuid.

Trekkertrek Leende kan inmiddels buigen op een lange traditie. De trekkertrekwedstrijden zijn in de loop der jaren uitgegroeid tot een evenement, met deelnemers en bezoekers uit binnen- en buitenland. De eerste editie werd eind jaren tachtig gehouden op sportpark De Romrijten in Maarheeze. Na omzwervingen binnen de gemeenten Cranendonck en Heeze-Leende werd in 2016 neergestreken op een weiland aan de Strijperdijk in Leenderstrijp. Daar is ook dit weekend het nodige spektakel te beleven.

De trucks en tractoren die zaterdag en zondag op de kleibanen in Leenderstrijp in actie komen, proberen om de beurt een sleepwagen, met een steeds groter wordende weerstand, zo ver mogelijk vooruit te trekken. Als ze dat lukt over de volledige afstand van honderd meter is er sprake van een zogeheten full pull.

Zoals gebruikelijk rijdt op zaterdagavond de Vereniging Truckpulling Nederland de eerste competitiewedstijd van het seizoen in Leenderstrijp. Het deelnemersveld telt ongeveer twintig trucks met een gewicht van 8,25 ton. De organisatie zorgt op zaterdag voor een noviteit. Voor het eerst verschijnt die avond de Duitse Klasse aan de start bij Trekkertrek Leende. Bij de deelnemers aan deze klasse mag de trekhaak hoger staan, wat als gevolg kan hebben dat de voorwielen van de grond komen. De wedstrijden beginnen zaterdag om 18.30 uur. In de feesttent zijn er optredens van de band Millstreet en DJ Siem. 

Het programma op zondag start omstreeks 9.00 uur. Als eerste maken de deelnemers in de standaard landbouwklasse, waarin veel AJK-leden uitkomen, hun opwachting op de Leendse klei. Het gewicht loopt uiteen van 2,5 ton tot 10 ton. Als het rond het middaguur langs de banen wat drukker wordt, gaan de pk’s en de snelheden van de deelnemende voertuigen omhoog. De ‘trekkers’ van Powerpullers Zuid rijden dan, zoals al vele jaren gebruikelijk, hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Ook onze zuiderburen zijn weer van de partij. De Internationale Tractor Pulling Vereniging (ITPV) is zondag met een aanzienlijke club deelnemers vertegenwoordigd in Leenderstrijp. Er worden gereden in verschillende klassen, zoals super-stocks en supersporttractoren. Ook op zondag demonstreren enkele trucks hun trekkunsten. Ook voor de kinderen is er van alles te beleven. DJ Silvie Thijs sluit het programma op zondag af in de feesttent. 

Kaarten kosten in de voorverkoop 15 euro voor het programma op zaterdag (17,50 euro aan de dagkassa) en 5 euro voor de zondag. Kinderen tot 12 jaar mogen het terrein gratis betreden. Voor meer info en het bestellen van kaarten: trekkertrekleende.nl.

Foto https://www.trekkertrekleende.nl