Zondag derby FC Cranendonck – sv Budel

BUDEL – Komende zondag (14.30 uur) staat voor kampioen sv Budel de derby tegen FC Cranendonck op het programma.  Voor sv Budel staat er niets meer op het spel. Het kampioenschap is een paar weken geleden al binnen gehaald en dus kan Budel vrijuit voetballen. Daarentegen staat er voor FC Cranendonck nog heel veel op het spel. FCC is namelijk met DESM in een felle degradatiestrijd verwikkeld. Met nog 2 wedstrijden te spelen heeft FC Cranendonck één puntje voorsprong op DESM. Één van deze twee ploegen zal rechtstreeks degraderen, de andere ploeg zal nog nacompetitie moeten gaan spelen voor lijfsbehoud.

Het is dus zaak voor onze tegenstander FC Cranendonck dat ze in de laatste 2 wedstrijden nog punten moeten gaan halen om DESM achter zich te houden. Of dat tegen Budel gaat gebeuren, zullen we zondag gaan zien. Budel kan met een vrijwel geheel fitte selectie aantreden, alleen Jelle Martens is nog een vraagteken. Voor de rest is iedereen fit en de “oranje mannen” hebben zin in de laatste derby van dit seizoen. De vorige vijf derbywedstrijden leverde Budel 4 overwinningen op en één gelijkspel. Een nederlaag slikken tegen FC Cranendonck zou dus een bittere pil zijn, na deze mooie serie. Na afloop van de wedstrijd heeft FC Cranendonck nog een leuk feestje geregeld op De Braken, dus alle reden om zondag te gaan kijken bij FC Cranendonck tegen sv Budel!